Tgrt Haber
15 Temmuz 2021 21:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kefen biçenlere millet ders verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle millete sesleniyor. Ülkeye hainlik yapanları asla unutmayacaklarını vurgulayan Erdoğan, "Bu alçaklığın hesabını, yakaladığımız, tespit ettiğimiz tüm hainlerden sorduk, sormaya da devam edeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kefen biçenlere millet ders verdi
15 Temmuz,Son dakika,Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde millete sesleniş konuşması yaptı.

Erdoğan'ın millete sesleniş konuşmasında satır başları şöyle:

-Her birinin hikayesi ayrı bir destan olan şehitlerimiz bu millete kefen biçenlere hak ettikleri dersi vermişlerdir. Şehitlerimize vefa borcumuzu geride bıraktıkları emanetler sahip çıkarak ödemek için çabalıyoruz.

"HAİNLERDEN HESAP SORDUK VE SORACAĞIZ"

-Ülkemize ve milletimize yapılanı asla unutmayacağız. Bu alçaklığın (15 Temmuz darbe girişimi) hesabını, yakaladığımız, tespit ettiğimiz tüm hainlerden sorduk, sormaya devam edeceğiz. Öteki dünyada da peşlerini bırakmayacağız.

-15 Temmuz 2016'da başlayıp ertesi gün milletimizin ayakları altında çiğnenenerek sona eren bu darbe girişimi, tarihimizdeki yerini bir ibret vesikası olarak almıştırNesiller boyunca milletimizin her bir ferdi, bu eşi benzeri olmayan ihaneti hatırladıkça, istiklalimize ve istikbalimize daha sıkı sarılacaktır.

"VERDİĞİMİZ MÜCADELE GÜÇLENEN TÜRKİYE'NİN AYAK SESLERİDİR"

-Dünyanın her ülkesinin ve toplumun gözdesi bir coğrafyayı bin yıldır vatan kılmanın ve vatan olarak tutmanın bedelini ödüyoruz. Geride bıraktığımız 8 yılda farklı görünümler altında yaşadığımız saldırılar, vatanımıza sahip çıkma mücadelemizin sürüp gideceğine işaret ediyor.

-Gösterdiğimiz fedakarlıklar, verdiğimiz mücadeleler güçlenen Türkiye'nin ayak sesleridir. Envai kılıktaki terör örgütleri üzerinden tedavüle sürülen senaryoların amacı; ülkemize diz çöktürmek, milletimizi esir etmek, topraklarımızı yağmalamaktır.

-Gezi olaylarıyla sosyal çatlaklar oluşturmaya çalışanlar, aslında bünyemize birlik ve beraberlik aşısı yaptıklarını göremediler. Terör örgütlerini kullanarak topraklarımızı tehdit edenler, bu yaptıklarıyla aslında kardeşliğimizi pekiştirdiklerini anlayamadılar.

"BİZİM YOLDAŞIMIZ MİLLETİMİZDİR"

-Dün başaramadılar, bugün başaramadılar, yarın da inşallah başaramayacak, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasına engel olamayacaklar. Hamd olsun milletimiz bizi anlıyor, bizimle birlikte yürüyor.

-Türkiye geçilmez diyoruz. İşte bunun için milletimize karşı sinsi niyetler besleyenlere 'başaramayacaksınız' diyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşaasına engel olamayacaklar. Varsın kim kiminle yürürse yürüsün. Bizim yoldaşımız milletimizdir.

-Hani Arşimet 'bana bir kaldıraç verin dünyayı yerinden oynatayım' diyor ya, işte bu büyük milletle cihana da hükmederiz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...