Tgrt Haber
11 Ekim 2021 11:21

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül TGRT Haber'e konuştu: AK Parti hem iktidar hem de muhalefet gibi

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, TGRT Haber’de Cem Küçük ve Aslı Hünel ile Günaydın Türkiye Programına katıldı. Sarıgül, “AK Parti hem iktidar hem de muhalefet partisi görevi yapıyor” dedi.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül TGRT Haber'e konuştu: AK Parti hem iktidar hem de muhalefet gibi
Mustafa Sarıgül,Türkiye Değişim Partisi

Türkiye seçime yaklaştıkça yeni partiler kurulmaya ve yeni siyasi denklemler ortaya çıkmaya devam ediyor. En son 15 gün önce Türkiye Değişim Partisi seçime girme yetkisini aldı. Cem Küçük ve Aslı Hünel ile Günaydın Türkiye Programına katılan Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, hem muhalefeti hem de iktidarı eleştirdi. Sarıgül, Türkiye gerçeklerinin vatandaşların arasında olduğunu ve bu gerçeklerle yüzleşmek gerektiğini söyledi. Siyasetin sermayesinin halkın sevgisi olduğunu kaydeden Sarıgül, “Bugüne kadar tek başıma 68 ile gittim. Büyük bir sevgi ve coşkuyla karşılaştım. Sebebi şu; vermeden almak sadece Allah’a mahsustur. İcracı olmak gerekiyor, icracı olmayan siyasetçiyi seçmemek lazım” dedi. 

AK PARTİ HEM MUHALEFET HEM İKTİDAR GÖREVİ YAPIYOR

15 gün önce seçime girme yetkisini aldıklarını kaydeden Sarıgül, “Artık oy pusulasında Türkiye Değişim Partisi var, vicdan var, adalet var, merhamet var. Toplumun her kesimini kucaklayan bir partiyiz. Türkiye’nin problemi şu; 20 yıldır Türkiye’yi aynı parti yönetiyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel yoruldum diyerek bir başka arkadaşına görevi bıraktı. Türkiye’nin de bu noktaya gelmesi gerekiyor. AK Parti muhalefet partilerini ofsayta düşürüyor. Bugün AK parti hem muhalefet hem de iktidar görevi yapıyor.  İktidar çözmesi gereken sorunları kendi eleştiriyor. Muhalefet de bu oyuna geliyor” ifadelerini kullandı. 

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül TGRT Haber'e konuştu: AK Parti hem iktidar hem de muhalefet gibi

MUHALEFETİN KALİTELİ, BİLGİLİ, TECRÜBELİ KADRO SORUNU VAR! 

“Vatandaş, AK Partiye güvenmediğini ancak Türkiye’yi teslim edeceği, bilgili, yetenekli, tecrübeli ve becerikli kadroları muhalefette göremediğini söylüyor. Sırf bu yüzden muhalefet partileri başarı elde edemiyor ” diyen Sarıgül, iktidar ve muhalefet partileri arasındaki farkın az olması durumunda Türkiye Değim Partisi’nin yola çıkmasına gerek olmayacağını belirtti. “Türkiye Değişim Partisi kızgınlık, küskünlük veya dargınlıktan yola çıkmadı ihtiyaçtan dolayı yola çıktı” diyen Sarıgül, Cumhur İttifakına katılır mısınız sorusuna ise şöyle cevap verdi: 

“İktidara uzağız. Bizim şahıslarla, kişilerle sevgisizliğimiz yok. Bağıran, kızan bir parti değiliz, biz çözüm partisiyiz. Güçlü bir parlamento, bağımsız cumhurbaşkanı ve tarafsız yargı olsun istiyoruz. Demokratik parlamenter sistemi savunan herkesle görüşebiliriz. 84 milyon kişinin kaderini kolektif aklın vermesi lazım. Biz kimseye karşı değiliz, biz ilkelerimizi ortaya koyarız. Örneğin dışarıdan bakan atanmasına karşıyız, doğru bulmuyoruz. ABD’de eğitim alanlar değil Türkiye’nin örfünü töresini bilen, teşkilattan gelen insanlar bakanlık yapsın. Biz Türkiye’nin yararına olan her projede elimizi taşın altına koyarız, popülist politika yapmayız.”

BİZ SAĞ YA DA SOL BİR PARTİ DEĞİLİZ

“Kemal Kılıçdaroğlu’na kırgın mısınız?” soruna “Konuşuyoruz. Bir kırgınlık yok”  diye cevap veren Sarıgül, partisinin düşünce reformu yapan bir parti olduğunun altını çizdi. Sarıgül, “Süleyman Demirel 12 Eylül Darbesinden sonra Doğru Yol partisini kurarak iktidar oldu, Bülent Ecevit CHP’nin Genel Başkanıydı ancak DSP’yi kurarak iktidar oldu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Refah Partisinde kalsaydı bugün belki de iktidar olmayacaktı, AK Parti’yi kurarak iktidar oldu. Biz sol ya da sağ partiyiz, diyemeyiz. Biz sağ ile solu birleştiren Türkiye’nin demokratik birliğini sağlayacak bir siyasi partiyiz” ifadelerini kullandı. 

TÜRKİYE’NİN KÜRT SORUNU YOK

“Türkiye’de Kürt Sorunu var mı?” sorusunu yanıtlayan Sarıgül, “Kürt yurttaşlarımızın bayrağımızla da toprağımızla da ulusal birliğimizle de en ufak bir sorunu yok. Türkiye’nin terör sorununu o bölgede çözemezsiniz Washington’da, Tel Aviv’de çözersiniz. Türkiye’yi bölmek ve parçalamak isteyenler var, bunların oyununa gelmemeliyiz. Ne ekip biçeceğimize ABD ya da Avrupa karar vermemeli” 

ERKEN SEÇİME GEREK YOK

Sarıgül, bugünkü iktidarın yorulduğunu ve heyecanının bittiğini söyledi. İktidarların da mevsimler gibi olduğunu belirten Sarıgül, “Erken seçim diyerek iktidara fırsat vermenin bir anlamı yok. Muhalefet partisinin stratejisi yok. Seçimlerin zamanında yapılması taraftarıyız. Normal seçimlere 1 yıllık süreç kaldı sayılır. İktidara fırsat vermemek lazım” diye konuştu. Başkanlık sisteminin Türkiye’nin sorunlarını çözebilecek bir sistem olmadığını kaydeden Sarıgül, “Ben başbakanlığa talibim” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...