Tgrt Haber
01 Temmuz 2022 18:44 - Güncelleme : 01 Temmuz 2022 20:42

Türkiye ile Ermenistan arasında normalleşme adımları: İki ülke anlaşmaya vardı

Son dakika haberi: Türkiye ile Ermenistan arasında ilişkilerin normalleşmesine yönelik yeni adımlar atıldı. Buna göre; iki ülkenin kara sınırı başka ülke vatandaşlarına açılacak. Ayrıca hava kargo ticareti en kısa sürede başlayacak.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İHA / AA
Türkiye ile Ermenistan arasında normalleşme adımları: İki ülke anlaşmaya vardı
Ermenistan

Türkiye ve Ermenistan Normalleşme Süreci Özel Temsilcileri Büyükelçi Serdar Kılıç ve Ermenistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan, Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir araya gelerek, her iki ülkeyi ziyaret eden üçüncü ülke vatandaşlarının Ermenistan ve Türkiye sınırında hızlı geçişi konusunda anlaşmaya vardı.

İki ülke arasındaki normalleşme adımları çerçevesinde düzenlenen toplantıların 4’üncüsü Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Hotel Bristol’da gerçekleşti.

ERMENİSTAN: MUTABAKAT SAĞLANDI

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, müzakerelerde ilerleme kaydedildiği duyurulurken, her iki ülkeyi ziyaret eden üçüncü ülke vatandaşlarının Türkiye ve Ermenistan sınırlarından hızlı geçişi konusunda anlaşmaya varıldığı vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Taraflar, sırasıyla Ermenistan ve Türkiye'yi ziyaret eden üçüncü ülke vatandaşlarının Ermenistan-Türkiye kara sınırını mümkün olan en kısa sürede geçmelerinin sağlanması konusunda anlaştılar ve bu yönde gerekli süreçleri başlatmaya karar verdiler. Ermenistan ile Türkiye arasında direkt hava kargo taşımacılığının bir an önce hayata geçirilmesi konusunda da mutabakata varılmış ve bu doğrultuda gerekli süreçlerin başlatılmasına karar verilmiştir. Ayrıca, iki ülke arasında tam çözüm hedefine ulaşmak için atılabilecek diğer muhtemel somut adımlar da tartışıldı. Son olarak taraflar, uzlaşma sürecini ön koşulsuz olarak sürdürme konusunda anlaştıklarını bir kez daha vurguladılar."

Türkiye ile Ermenistan arasında normalleşme adımları: İki ülke anlaşmaya vardı

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve Ermenistan normalleşme sürecine ilişkin açıklamada bulundu. Söz konusu açıklamada şöyle denildi:

"Türkiye ile Ermenistan Normalleşme Süreci Özel Temsilcileri Büyükelçi Serdar Kılıç ve Ermenistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan arasındaki dördüncü görüşme, bugün Viyana'da gerçekleştirilmiştir. Taraflar, Türkiye ile Ermenistan arasındaki kara sınırının iki ülkeyi ziyaret eden üçüncü ülke vatandaşlarının geçişine mümkün olan en yakın zamanda açılması üzerinde mutabakata varmışlar ve bu konudaki gerekli sürecin başlatılmasına karar vermişlerdir. Ayrıca, Türkiye ile Ermenistan arasında doğrudan hava kargo ticaretinin mümkün olan en yakın zamanda başlatılması üzerinde mutabakata varmışlar ve bu amaçla gerekli sürecin başlatılmasına karar vermişlerdir. Taraflar aynı zamanda, nihai hedef olan iki ülke arasında tam normalleşmenin sağlanması yönünde atılabilecek muhtemel diğer somut adımları da ele almışlar ve normalleşme sürecinin önkoşul olmaksızın sürdürülmesine ilişkin uzlaşılarını yeniden vurgulamışlardır."

Kaynak: İHA / AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
emir03837 1 Temmuz 2022 20:26

İkinci hesabı açtım

Sonraki Haber Yükleniyor...