Tgrt Haber
29 Ocak 2014 15:45

Türkiye ile İran arasında ortak siyasi bildiri

Erdoğan ile Ruhani görüşmesinde, Türkiye Cumhuriyeti ile İran arasında Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi kurulmasına ilişkin ortak siyasi bildiriyi imzaladı.

Türkiye ile İran arasında ortak siyasi bildiri
iran, tahran, başbakan, recep tayyip erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ortak siyasi bildiri,

Türkiye Cumhuriyeti ile İran arasında Yüksek Düzeyli İşbrliği Konseyi kurulmasına ilişkin ortak siyasi bildiri imzalandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İran'ın başkenti Tahran'a gerçekleştirdiği resmi ziyareti, ikili ve heyetlerarası görüşmelerle devam ediyor. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Başbakan Erdoğan, görüşmesinde, Türkiye Cumhuriyeti ile İran arasında Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi kurulmasına ilişkin ortak siyasi bildiriyi imzaladı. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin ilk toplantısının Ruhani'nin Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaret sırasında yapılması planlanıyor.  Bu arada, Başbakan Erdoğan'ın gündeminde yer alan İran Dış Politika Enstitüsüne yapacağı ziyaret, Ruhani ile görüşmesinin uzaması ve İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney ile yapacağı görüşmenin gecikmesi ihtimali üzerine iptal edildi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney ile bir araya geldi. Hamaney'in konutunda gerçekleşen görüşme, yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmede Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan eşlik etti. Görüşmede ayrıca İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, Hamaney'in Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti ve İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de hazır bulundu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...