Tgrt Haber
29 Eylül 2015 14:34

'Türkiye kendine silah doğrultanları pişman edecek güce sahip'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye'nin, kendisine silah doğrultanları, ülke içinde paralel yapılar kurmaya çalışanları cüretlerine pişman edecek güce sahip olduğunu herkes çok iyi bilmelidir' dedi.

'Türkiye kendine silah doğrultanları pişman edecek güce sahip'
cumhurbaşkanı erdoğan, muhtarlar, konuşma,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Adıyaman, Erzincan, Kilis, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Trabzon, Kütahya, Kahramanmaraş, Karaman, Bursa, Hatay ve Sivas'tan gelen muhtarlarla gerçekleştirilen "11'inci Muhtarlar Buluşması"nda, muhtarların geçmiş Kurban Bayramını tebrik ederek, Türkiye'deki muhtarların tamamıyla bir araya gelmeyi sürdüreceklerini belirtti. 
Demokrasi ve hak mücadelesiyle silahın, bombanın, tehdidin, acının, kanın yan yana olamayacağının görüldüğünü ifade eden Erdoğan, "Türkiye, kendisine uzanan her dost elini samimiyetle kavrayacak özgüvene sahip bir ülkedir. Ama bu devletin kendisine silah doğrultanları, ülke içinde paralel yapılar kurmaya çalışanları da cüretlerine pişman edecek güce sahip olduğunu herkes çok iyi bilmelidir."

"Mühimmat depoları temizleniyor"

Terörle mücadele kapsamında operasyonlar düzenlendiğini hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Taziye evleri adı altında depoları var, mühimmat depoları var ve o mühimmat depolarını da biz aynen onları da yerleyeksan ediyoruz. Oralar bir taraftan bombalanıyor, bir taraftan oralar da temizleniyor. Çünkü buralarda esnafımızı oraya çağırıp orada onları haraca bağlayan, onlardan tehditle paraların alındığı herhalde birçoğunuzun malumudur. Biz buna fırsat veremeyiz, buna göz yumamayız. Şu anda bunlar bir süre böyle belki devam edecekler ama biliniz ki bunlar son çırpınışlardır. İnşallah bunun da sonuna kadar giderek hesabını milletimiz adına sormaya devam edeceğiz. Şehitlerimiz adına sormaya devam edeceğiz."

"Terör örgütü Kürt kardeşlerimizin de düşmanıdır"

Terör örgütünün, insanları birbirine düşman etme çabasında olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Terör örgütü ayrımcılığın ta kendisini yapmak suretiyle Türk'ü Kürt'e, Kürt'ü Türk'e düşman etmenin gayreti içerisinde. Biz ise kardeş etmenin gayreti içerisindeyiz, farkımız bu" diye konuştu.

İnsanlara hizmet götürülmesinin engellenmek istendiğine dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ambulansları, itfaiye araçlarını, camileri, okulları, iş yerlerini, evleri kurşunlayan, yakan, tahrip eden bir örgütün, o bölge için, o bölgenin insanı için mücadele ediyor olabilmesi mümkün müdür? Terör örgütü sadece insanlığın, sadece ülkenin değil aynı zamanda milletimizin tüm fertleriyle birlikte Kürt kardeşlerimizin de düşmanıdır. Terör örgütü, kendilerini nasıl gösterirlerse göstersinler yerli değildir, bu ülkenin ve bu milletin bir parçası asla değildir. Hangi adla, hangi kisveyle olursa olsun ülkemizin kazanımlarına saldıranlar, birliğine, bütünlüğüne kastedenler bu vatana ait değildir, isterse parlamentonun içinde olsun."

"Sizin milletle de bayrakla da sorununuz var"

HDP'nin Hamburg'da düzenlenen etkinliğinde Türk bayrağının bulunmadığına işaret eden Erdoğan, "Hamburg'daki toplantıda Trinidad'ın bayrağı asılı ama orada Türk bayrağı yok, Japonya'nın bayrağı asılı ama Türk bayrağı yok. Hani sizin bayrakla sorununuz yoktu. Kimi aldatıyorsunuz? Sizin milletle de bayrakla da vatanla da devletle de sorununuz var" dedi.

Türk bayrağı dışında ikinci bir bayrak tanımadıklarını bildiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"İkinci bir bayrak tanımıyoruz. Dedim ya adamların afedersiniz o teröristlerin cesetlerine sardıkları paçavra belli. O işte özlemini duydukları kendilerine ait bayraklarıdır. Bir de diyor ki utanmadan, sıkılmadan 'bizim bayrakla sorunumuz yok.' Peki yaptığınız bu ne? Hamburg'da yaptığınız ne? İşte ispatları ortada. Siz bu milleti aldatırız diye birkaç tane Türk bayrağı sallamakla bu milleti aldatamayacaksınız. 7 Haziran'da bunu başardınız ama 1 Kasım'da inanıyorum ki benim milletim buna prim vermeyecek."

"Terör örgütünü destekleyerek yerli olmadıklarını gösteriyorlar"

Terör örgütüne destek veren yayın organlarının yerli olmadığını belirten Erdoğan, "Terör örgütüne dolaylı ve doğrudan destek veren yayın organlarının sahipleri de bu tavırlarıyla yerli olmadıklarını gösteriyorlar. İstanbul'un en mutena köşelerinde yaşıyor olmak, holdinglerin, kıymetli mülklerin sahipleri olmak, yerli ve milli dairesinde bulunmanızı sağlamaz" diye konuştu.

"Anladığı dilden konuşacak gücümüz var"

Terör olaylarına yönelik propagandaların, sorunun çözümü noktasında katkısı bulunmadığını vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaşanan çatışmalarla, terör örgütünün eylemleriyle, şahsım ve hükümetimiz arasında ilişki kuran, terör örgütünün amacına hizmet ettiğini bilmelidir. Bu tür yaklaşımların, bu tür ifadelerin, bu tür propagandaların ne ülkeye ne millete ne de sorunun çözümüne bir faydası yoktur. Yanlış teşhis yanlış tepkiye, yanlış tepki de vahim sonuçlara yol açar. Madem ki terör örgütü demokrasinin ve hukukun çizgisine gelmek istemiyor, öyleyse ona anladığı dilden konuşacak gücümüz de imkanımız da kararlılığımız da vardır."

"2 binin üzerinde teröristi öldürmüş bulunuyoruz"

Erdoğan, Türkiye'nin, vatandaşlarının bir kısmı ile değil, terörist ve terör örgütü ile mücadele ettiğini bildiren Erdoğan, "En başından beri bu hassasiyeti gösteriyoruz, göstermeye devam edeceğiz. Dikkat ederseniz, terör örgütünün sınırlarımız dışındaki unsurlarına karşı çok daha etkili darbeler indiriyoruz. Şu ana kadar 2 binin üzerinde teröristi içeride ve dışarıda öldürmüş bulunuyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...