Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Şubat 2015 19:07 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 10:58

Bakan Bozdağ, 'Paralel yapı MİT'de yok diyemem'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, paralel yapının tehlikesine dikkat çekti.

Bakan Bozdağ, 'Paralel yapı MİT'de yok diyemem'
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, paralel yapı mit

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gündemi Haberturk TV'de Doğru Açı Özel programında Belkıs Kılıçkaya'ya değerlendirdi.

Bozdağ'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle;

"PARALEL YAPI MİT'TE YOKTUR DİYEMEM"

Belkıs Kılıçkaya'nın "Bu yapının yargıda, bürokraside olduğunu biliyoruz artık. En azından iddialar çok kuvvetli. Mesela MİT çok uzun süre hedef alındı.
17 Aralık sürecinden sonra Paris cinayetinde aslında MİT'le irtibatlandırmaya çalışan bir takım spekülasyonlar yapıldı. Sadece hükümet devirmek değil, ama alt başlığında başka hikayeler var mıydı? Artı MİT kendini koruyabilmiş midir bu yapılanmadan" sorusuna Bozdağ şöyle yanıt verdi:

"Eğitim, din gibi toplumun değer verdiği konularla uğraşan ve bu alanlarda başarılı olduğuna inanılan bir yapıdan diyelim ki bahsediyorsunuz.

"İSRAİL'E BU BİLGİLER NASIL GİDİYOR"

Bunlar normalde neyle ilgilenmesi lazım. Normal din, eğitim ve bunun çevresiyle ilgili konularla. Bakıyorsunuz Başbakan dinlemesi var, Cumhurbaşkanı'nın dinlenmesi var.Genelkurmay Başkanı'nın dinlenmesi var. Ben şimdi buradan soruyorum: Bir cemaatin ne işine yarar Başbakan'ın Genelkurmay Başkanı'nın konuşmaları.Veya bir sivil toplum örgütünün ne işine yarar? Türkiye'nin İsrail politikası, başka hedefleri olan kişileri ne ilgilendirir? Kürt sorununun çözümü, çözüm süreci, alevi vatandaşlarımıza dönük atılan adımlar...Silah, savunma sanayiimizde görev yapan mühendislerimizin dinlendiğini görüyorsunuz. Bir mühendisi niye dinlersin. Silah fabrikası mı kuracaksın. senin ne işine yarar? Kimin işine yarar? Başka ülkelrin işine yarar.Oraya bu bilgiler nasıl gidiyor, kim topluyor bu bilgileri, kim transfer ediyor? Biz ülkeyi yöneten insanlar olarak, Türkiye'nin yargısının, polisinin, diğer kurumlarının içinde bir yerlerle irtibatlı oldukları iddiası olan kişiler var, onlarla ilgili böyle dinlemeler yapıldığı ve bu dinlemeler üzerindenTürkiye'nin ulusal güvenliğine ilişkin pek çok verilerin toplandığı ve bunların transfer edildiğine ilişkin size iddialar gelse, siz bunları ciddiye almaz mısınız? Ne var bu işin arkasında diye araştırmaz mısınız? Bu bizim vazifemiz. O yüzden 17 Aralık bir maske düşürmüştür.

"MİT'İN İÇİNDE YOKTUR DİYEMEM"

Kılıçkaya'nın "Soruyu tekrar alırsak, MİT bu yapıdan kendini koruyabilmiş midir? Çünkü 17 Aralık sürecinden sonra oradan da çıkan bir takım kağıtlar ve spekülasyonlar oldu. Bilhassa 1 yıl önce işlenmiş Paris cinayetiyle ilgili olarak" sözlerine üzerine Bozdağ, "Tabii devletin pek çok organı var. MİT de bunlardan birisi. Bunların içinde falan yoktur, filan vardır deme imkanı yok. Her devlet kurumunda olabilir. MİT'in içinde yoktur, falan yerde yoktur diyemeyiz.Hangi kurumda kim varsa onları ortaya çıkarmak ve yargıya teslim etmek de hukuk devletinin görevidir.  Bu MİT'te de olur, başka yerde de olur, nerede olursa olsun.Yargılama sürecinde ortaya çıkacaktır." dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...