Tgrt Haber
04 Nisan 2014 21:27 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 10:58

CHP'den bir itiraz daha

CHP, İl Seçim Kuruluna itiraz dilekçesi verdi.

CHP'den bir itiraz daha
CHP'den itiraz,chp, il seçim kurulu, itiraz dilekçesi

CHP, Zonguldak'ın Ereğli ve Devrek ilçelerinde  seçim sonuçlarına yaptıklarıitiraz başvurularının reddedilmesi üzerine İl Seçim Kuruluna itiraz dilekçesi verdi CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve CHP Ereğli Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık ile Devrek Belediye Başkanı adayı Songül Malkoç, İlçe Seçim Kurullarına yaptıkları itirazların reddedilmesinin ardından İl Seçim Kuruluna itiraz dilekçelerini teslim etti. Halil Posbıyık, Adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, adalet aramak için İl Seçim Kuruluna geldiklerini söyledi.
"Tek meselemiz hile yapılan, her türlü atraksiyonun gerçekleştiği sandıklarda yeniden sayım yapılsın" diyen Posbıyık, "Ereğli'de 70 bin seçmen var. Şu anda 422 oyla mağlup gözüküyorum. Tek amacımız sadece sandıkların sayılması. Herhangi parti veya AK Parti çıkarsa alkışlayalım. Ereğli İlçe Seçim Kuruluna müracaatımızı yaptık. Bizim itirazımıza rağmen sayım isteğimiz reddedildi" dedi. Açıklamanın ardından, Posbıyık ve beraberindekiler Zonguldak  Adliyesi önünde "Adalet İstiyoruz" yazılı pankart açtılar.
Songül Malkoç'un avukatı Mustafa Hayati Çalıcıoğlu da Devrek İlçe Seçim Kurulu kararının kendilerine tebliğ edilmediğini ve hak kaybına uğramamak için İl Seçim Kuruluna itiraz dilekçesini sunduklarını kaydetti.  Devrek'teki 59 sandığın tamamı için itirazda bulunduklarını anlatan Çalıcıoğlu, "Çünkü 59 sandığın 43'ünde yoğun şekilde usulsüzlükler tespit ettik. Seçim tutanaklarında kalemle oynamalar yapılmasına rağmen hiçbirinde ne taraf, ne imza, ne de tutanak var. Halbuki bu tutanakların yeniden düzenlenmesi lazım. Ayrıca bir 'evet' mührü kaybolmuş. Bu sonradan ortaya çıktı. Bununla ilgili tutanak tutuldu ve Cumhuriyet Savcılığına da bildirildi" diye konuştu.
Resmi olmayan sonuçlara göre, Ereğli ilçesinde belediye başkanlığını AK Parti'nin adayı Hüseyin Uysal'ın kazandığı açıklanmıştı. CHP Zonguldak Milletvekilleri Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk, CHP İl Başkanı Halil Furat, İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve CHP'nin adayı Halil Posbıyık'ın, 277 sandıktaki oyların yeniden sayılması için 1 Nisan'da verdiği itiraz dilekçesini karara bağlayan İlçe Seçim Kurulu, dün başvuruyu reddetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...