Tgrt Haber
02 Nisan 2014 15:17 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 10:58

Elvan, 'Demiryolunu diğer ulaşım modlarıyla birlikte gerçekleştirdik'

Elvan, ülke olarak özellikle son 12 yıllık süreçte demiryolunu devlet politikası olarak diğer ulaşım modlarıyla birlikte gerçekleştirdiklerini söyledi.

Elvan, 'Demiryolunu diğer ulaşım modlarıyla birlikte gerçekleştirdik'
bakan elvan, demiryolu, devlet politikası, ulaşım modları,

Uluslararası Demiryolları Birliği'nin (UIC) "11. Avrupa Demiryolu Trafik Yönetim Sistemi (ERTMS) Dünya Konferansı ve Fuarı", Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın himayesinde ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) işbirliğinde, Haliç Kongre Merkezi'nde başladı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, konferanstaki konuşmasına Şili'de meydana gelen depremle başlayarak, Türkiye'nin depremin acısını en derin yaşayan ülkelerden biri olarak Şili halkına geçmiş olsun dileklerini ilettiğini ve bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye'nin insani yardımlar başta olmak üzere her türlü yardıma hazır olduğunu bildirdi. Ülke olarak özellikle son 12 yıllık süreçte demiryolunu devlet politikası olarak diğer ulaşım modlarıyla birlikte gerçekleştirdiklerini belirten Elvan, modlar arası uyumu da ayrıca bir politika olarak ele aldıklarını ve bu yönde projeler geliştirdiklerini ifade etti.
Demiryolu ağının tamamına yakınının Türkiye'de üretilen raylarla yenilendiğini ve altyapısının yüksek standartlı hale getirildiğini vurgulayan Elvan, Türkiye'de ulusal demiryolu ağının geliştirilmesinin demiryolu özel sektörünün oluşmasına da ivme kazandırdığını kaydetti.  Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Konya-Eskişehir yüksek hızlı tren hatlarının işletmeye açıldığını ve Türkiye'nin dünyada yüksek hızlı tren işleticisi ülkeler liginde yer aldığını aktaran Elvan, "İstanbul-Ankara yüksek hızlı demiryolunun, İstanbul-Eskişehir kesimi de tamamlanmış, test ve sertifikasyon çalışmaları devam etmektedir. Şu anda yapımı devam eden yüksek hızlı ve hızlı demiryolu projeleri de kısa vadede tamamlanacak ve yaklaşık 40 milyonluk bir nüfus doğrudan yüksek hızlı tren ulaşımına erişmiş olacaktır" diye konuştu.
Bölgesel ve kıtalar arası ölçekte gerçekleşen büyük demiryolu projelerinden birinin de Marmaray olduğunu belirten Elvan, "Marmaray ile sadece İstanbul'un iki yakası birleştirilmekle kalmamış, Uzak Asya'dan Batı Avrupa'ya uzanan modern İpek Demiryolu'nun en önemli halkalarından biri, İstanbul Boğazı'nın 62 metre altında bir mühendislik harikası olarak inşa edilmiştir. Marmaray sadece Türkiye'nin bir kazanımı değil, İpek Demiryolu güzergahındaki tüm ülkelerin kazanımıdır. İpek Demiryolu'nun diğer önemli halkası olan Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun ise inşası devam etmektedir" ifadelerini kullandı. Bakan Elvan, daha sonra konferans kapsamında düzenlenen fuarın açılışını gerçekleştirdi ve standları gezerek demiryolu ulaşımına ilişkin projeler ve uygulamalar hakkında bilgi aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...