Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Ağustos 2020 21:19 - Güncelleme : 10 Eylül 2022 19:08

Türkiye'den AB'ye Doğu Akdeniz tepkisi: Objektif ve dürüst olmalıdır

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Doğu Akdeniz'deki gelişmelere ilişkin "Avrupa Birliği, Doğu Akdeniz’de barış, refah ve istikrarı hedefleyen sürecin bir parçası olmak istiyorsa, objektif ve dürüst olmalıdır." açıklamasını yaptı.

Türkiye'den AB'ye Doğu Akdeniz tepkisi: Objektif ve dürüst olmalıdır
doğu akdeniz,türkiye,ab,yunanistan

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy'un, Avrupa Birliği Konseyi’nin 19 Ağustos 2020 tarihli video konferansı sonunda yapılan açıklamaya cevap verdi.

Sözcü Aksoy cevabında şu ifadelere yer verdi;
"Avrupa Birliği Konseyi’nin 19 Ağustos 2020 tarihinde düzenlenen video konferansı sonucunda yayımlanan açıklama, Konsey’in, iki üye ülkesinin yönlendirmesi ve şantajlarının esiri olduğunu bir kez daha teyit etmektedir.

Avrupa Birliği, Doğu Akdeniz’de barış, refah ve istikrarı hedefleyen sürecin bir parçası olmak istiyorsa, objektif ve dürüst olmalıdır.

Daha önce de kamuoyuyla paylaşıldığı üzere, itidal çağrılarının diyalog ve işbirliğinden yana olan ülkemize değil, AB üyelik dayanışmasını istismar eden, AB’nin çıkarlarına da zarar veren, gerginliği tırmandıran asıl taraflar olan Yunanistan ve GKRY’ye yapılması gerekir.

Sorunların kalıcı çözümü için, iyi komşuluk ilişkileri ve uluslararası hukuk çerçevesinde müzakere edilmesi gerektiğini baştan beri vurgulayan Türkiye, haklarından vazgeçmeden kendisine doğru atılan olumlu adımlara karşılık vermeyi sürdürecektir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...