Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Mart 2018 09:35

Türkiye'den Fransa'ya sert YPG tepkisi

Fransa'nın terör örgütü YPG kararına sert tepki gösteren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Türkiye’nin, SDG adı altında kendini meşrulaştırmaya çalışan PKK/PYD/YPG ile ilgili duruşu açık ve nettir. Türkiye ile bu tür terör yapılanmaları arasında ‘diyalog, temas, arabuluculuk’ gibi ciddiyetten uzak yaklaşımları reddediyoruz."Dost ve müttefik kabul ettiğimiz ülkeler, terörün her türüne karşı açık ve net bir tavır sergilemelidir" dedi.

Türkiye'den Fransa'ya sert YPG tepkisi
sdg,ibrahim kalın

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un  skandal  sözlerine Türkiye'nin tepkisi çok sert oldu.  Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim sosyal medya hesabından yaptığı açcıklamada şunları dile getirdi: "Türkiye’nin, SDG adı altında kendini meşrulaştırmaya çalışan PKK/PYD/YPG ile ilgili duruşu açık ve nettir. Türkiye ile bu tür terör yapılanmaları arasında ‘diyalog, temas, arabuluculuk’ gibi ciddiyetten uzak yaklaşımları reddediyoruz.Dost ve müttefik kabul ettiğimiz  ülkeler, terörün her türüne karşı açık ve net bir tavır sergilemelidir. Terör yapılanmalarını meşrulaştırmak anlamına gelecek adımlar atmak yerine dost ve müttefik kabul ettiğimiz ülkeler, terörün her türüne karşı açık ve net bir tavır sergilemelidir. Farklı isim ve kılıflar terör örgütünün gerçek kimliğini gizleyemez.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...