Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Haziran 2018 22:47

Türkiye'den İsrail'e çok sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, İsrail makamlarının işgal altında tuttuğu Batı Şeria'da ilave yerleşim biriminin inşa edilmesine onay vermesini ve Filistinli Bedevilere ait evler için yıkım kararı almasını kınadı.

Türkiye'den İsrail'e çok sert tepki
türkiye,,israil,,tepki,

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in yasa dışı  yerleşimlerinde ilave yeni yerleşim birimleri inşa edilmesine ve Filistinli Bedevilere ait evlerin yıkımına yönelik kararına tepki gösterildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İsrail makamlarının işgal altında tuttuğu Doğu Kudüs dahil Batı  Şeria'daki yasa dışı yerleşimlerinde 2 bin ilave yerleşim biriminin inşa  edilmesine sorumsuzca onay vermesini ve Filistin'in başkenti Doğu Kudüs’ün  çevresindeki 'Ayrım Duvarı'nın diğer yakasında kalan Filistinli Bedevilere ait  evler için acımasızca yıkım kararı almasını şiddetle kınıyoruz. Uluslararası  hukuku hiçe sayan bu adımları kararlılıkla reddediyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...