Tgrt Haber
06 Ocak 2022 19:21

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milli muharip uçak 2023'te hangardan çıkacak

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TUSAŞ’ın yatırım ve toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi sıra Milli Muharip Uçak'ta. İnşallah 2023 yılında hangardan çıkarıp dünyaya göstereceğiz" dedi.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milli muharip uçak 2023'te hangardan çıkacak
TUSAŞ,açılış,cumhurbaşkanı erdoğan

Milli Teknoloji Hamlesi ile hız kazanan Türk savunma sanayii tarihi bir güne tanıklık ediyor. TUSAŞ'ın Kahramankazan'daki ana yerleşkesinde, Milli Muharip Uçak Mühendislik Merkezi, Türkiye'nin en büyük kompozit üretim binası, Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayii Bölgesi gibi geleceğin milli teknolojileri için büyük önem taşıyan merkezler hizmete açılıyor.  Cumhurbaşkanı Erdoğan TUSAŞ’ın yatırım ve töreninde açıklamalarda bulundu. 

OSMANLI İHRACAT YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarından satır başları;

Konuşmamın hemen başında, elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden TUSAŞ Kurumsal Pazarlama ve İletişim Başkanı Serdar Demir'e Allah'tan rahmet diliyorum. Osmanlı'da ilk yıllarından itibaren tersaneciliğini geliştirmiş, Avrupa ordularında henüz yokken barut ocakları kurmuştur. Asırlar boyunca dünyaya top, tüfek, gemi başta olmak üzere pek çok ürün ihracatı yapan Osmanlı, 18. yy'dan sonra bu alandaki öncülüğünü yitirmeye başlamıştır.

FİRMALARI SAYISI BİN 500'E ÇIKTI

Cumhuriyetin ilk yıllarında Gazi Mustafa Kemal'in liderliğinde başlatılan kalkınma hamlesinde savunma sanayimiz önemli bir yere sahiptir. Bu dönemde Vecihi Hürkuş, Nuri Demirağ, Şakir Zümre gibi müteşebbislerin çabalarının maalesef iç ve dış engellemeler sebebiyle akamete uğradığını görüyoruz. Rahmetli Turgut Özal döneminde de savunma sanayii müsteşarlığı kurulmuştur. Savunma Sanayiinde adımlar atmaya başladık. Savunma sanayii ülkemizin en önemli sektörlerinden bir ihaline geldi. Faaliyet gösteren firmaların sayısı bin 500'e çıktı.

2023'TE HANGARDAN ÇIKACAK

Şimdilik HİSAR'ları yaptık, yakında SİPER'i ve daha ötesini de tamamlayacağız. Göbey helikopterini bu sene teslim etmeye başlıyoruz. Şimdi sıra Milli Muharip Uçak'ta. İnşallah 2023 yılında hangardan çıkarıp dünyaya göstereceğiz.

Özellikle ilk uçuşunu fazla geciktirmeden en kısa zamanda gerçekleştirmeyi planladığımız bu adım devam ediyor. 2025'de ilk uçuşu gerçekleştirilecek olan milli muharip uçağımız test süreçlerinin ardından Hava Kuvvetlerimizin vurucu gücü olarak 2029'da göklerdeki yerini alacaktır.

UZAY TEKNOLOJİLERİ ADIMI

Kompozit malzemelerin imalatının yapılacağı, bin kişinin görev alacağı tesisimizi de bugün ülkemize kazandırıyoruz. Hava araçlarımızın parçalarının bakım, onarım ve yenilemelerinin yapılacağı bakım ve onarım merkezimizi de bugün hizmete alıyoruz. 500'den fazla mühendisimiz de sektörün önemli ihtiyacını giderecektir.

Ülkemizi yaşadığı gecikmeleri hızla telafi ederek ileriye çalıştığımız devler ligi yerindeki alanlardan biri de uzay teknolojileridir. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Uzay Ajansı'yla yönetilen en büyük katkıyı, savunma sanayi kuruluşlarımız verecektir.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milli muharip uçak 2023'te hangardan çıkacak

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milli muharip uçak 2023'te hangardan çıkacak

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...