Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Nisan 2014 10:09

Tutuklu ve hükümlülerin tercihi kazandırdı

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde iki adayın yarıştığı muhtarlık seçiminde sonucu, tutuklu ve hükümlülerin tercihi belirledi.

Tutuklu ve hükümlülerin tercihi kazandırdı
diyarbakır, kayapınar ilçesi,muhtarlık seçimi sunucu, tutuklu, hükümlüler

Kayapınar'ın 700 seçmenli Talaytepe Mahallesi'nde mevcut muhtar Mehmet Emin Gün ile Fatih Kavut, 30 Mart'ta yapılan seçimler için aday oldu. Diyarbakır D Tipi Cezaaevi'ndeki tutuklu ve hükümlülerde aynı mahallede bulunduğu için yerel seçimlerde aynı sandıkta oy kullandı. Seçim sonucunda cezaevinden 400'ün üzerinde oy alan Kavut kazanırken, köyden yüksek oy almasına rağmen mahkumların oylarını alamayan mevcut muhtar Gün, seçimi kaybetti. Mehmet Emin Gün, yaptığı açıklamada, mahalleden 282 oy almasına rağmen, cezaevindeki oylarla birlikte 451 oy alan rakibinin seçimi kaybettiğini söyledi.
Cezaevindekilerin yönlendirildiğini savunan Gün, "BDP'nin oradaki tutuklulara bir bildiri vermesi sonucu yaşandı. Baskı altında karşı adayıma oy verildiğini düşünüyorum. Seçim kuruluna itiraz edeceğim" dedi. Mahalle sakinlerinden Hüseyin Çiftçioğlu ise tutuklu ve hükümlülerin baskı altında kalarak oylarını kullandığını öne sürerek, "Bu suç tamamen cezaevi yönetiminden kaynaklanıyor. Seçim öncesinde iki muhtar adayı cezaevine gitmeleri ve kendilerini tanıtmaları sağlanmalıydı" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...