Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Haziran 2021 09:29

Üçüncü dozlar için yerli aşı kullanılacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, iki doz aşı olan kişilerin 3’üncü doz aşı olması gerekliliği konusunda çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Yerli aşımızın üçüncü doz olarak kullanımı değerlendirilmektedir” dedi.

Üçüncü dozlar için yerli aşı kullanılacak
fahrettin koca,yerli aşı,koronavirüs

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, video konferans yöntemiyle düzenlenen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının öncesi ve sonrasında aşılama çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, üçüncü doz aşı için yerli aşıların kullanımının değerlendirildiğini söyledi.

Koca özetle şunları söyledi:

Uzunca bir süreden beri salgınla mücadele ediyoruz. Bu zor günler artık geride kalıyor. İşlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Bugün itibarıyla 45 yaşının üzerindeki vatandaşlarımız da aşılanmaya başlıyor. Gelecek pazartesi günü ise 40 yaş üzeri tüm vatandaşlarımız aşı programına dâhil edilecek.

ÜÇÜNCÜ DOZ YERLİ AŞI İLE

Önümüzdeki hafta yerli aşımızda Faz3 insan çalışmaları için gönüllülerimizi aşılayacağız. Türk aşısı son aşamaya geldi. Salgın kontrolünün sürekliliği ve aşıda dışa bağımlılığı bitirecek bu önemli gelişmeyi hep birlikte yaşayacağız. Aşıların belirli süre ile bağışıklık sağladığı ve iki doz aşı olan kişilerin üçüncü doz aşı olması gerekliliği konusunda bilimsel çalışmalar devam ediyor.  Hangi aşıların çapraz kullanılabileceği ve yerli aşımızın üçüncü doz olarak kullanımı değerlendirilmektedir.

4.2 milyon doz BioNTech aşısı hafta başında gelecek. Ay sonuna kadar hedef 30 milyon doz aşının Türkiye’ye getirilmesi. Bu arada aile sağlığı merkezlerinde de BioNTech aşısı vurulmaya başladı.

TESTLERDE POZİTİF SAYISI AZALIYOR

Sağlık Bakanlığı verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye'de 7 Mayıs'ta 251 bin 194 Covid-19 testi yapıldı. Bu testlerden 20 bin 107'si pozitif çıktı. 100 kişiden 8'inin pozitif çıktığını gösteren bu veri, üç gün sonra yüzde 6, 12 Mayıs'ta ise yüzde 5 seviyesine indi. Testlerdeki pozitiflik oranının düşüşü mayıs sonuna kadar sürdü. Veriler 7 Mayıs 2021-7 Haziran 2021 aralığında pozitiflik oranının üçte birden fazla azalarak yüzde 8'den yüzde 2,5'e düştüğünü ortaya koydu. Verilere göre, 7 Mayıs'ta 3 bin 260 olan ağır hasta sayısı, 10 Mayıs'ta 2 bin 983 oldu. Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan "Sıramız geldiyse aşı olmalıyız" dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...