Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Nisan 2022 15:19 - Güncelleme : 07 Nisan 2022 15:35

Kemal Kılıçdaroğlu’na Mansur Yavaş’ın adaylık teklifi soruldu: Memnuniyet verici

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın partisinin Cumhurbaşkanı adayının Mansur Yavaş olduğunu açıklamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, Özdağ'ın açıklamalarının memnuniyet verici olduğunu ifade ederken "CHP’li ismin gelmesi memnuniyet verici. Sayın Özdağ’ın cumhurbaşkanı adayı olarak bir CHP’liyi önermesi güzel bir şey" ifadelerini kullandı ancak 6'lı masayı işaret etti.

Kemal Kılıçdaroğlu’na Mansur Yavaş’ın adaylık teklifi soruldu: Memnuniyet verici

2023 yılında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için partiler çalışmalarını hızlandırdı. Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ve MHP’nin adayı yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğu ifade edilirken Millet İttifakı’nda ise belirsizlik sürüyor.

KILIÇDAROĞLU ADAYLIĞI İSTİYOR AMA…

Adaylık için en başta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nın ismi geçerken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş gibi isimler de kulislerde telaffuz ediliyor. Her fırsatta “Genel başkanlar isterse aday olurum” açıklaması yapan Kılıçdaroğlu’nun adaylık açıklamalarına diğer genel başkanlar sıcak bakmıyor.  6’lı masadan adaylık ile ilgili bu bilmece sürerken Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan dikkat çeken bir çıkış geldi. Katıldığı bir televizyon programında Özdağ, partisinin Cumhurbaşkanı adayının Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olduğunu duyurdu.

“İKİNCİ EKMELEDDİN VAKASI OLMAMASI İÇİN..”

Gazetecilerle sosyal medya fenomenlerinin düzenledikleri anketlerin hepsinde Mansur Yavaş'a büyük destek çıktığını iddia eden Özdağ, şunları kaydetti:

"CHP Grup Başkanvekili, TBMM'de bir açıklama yaptı ve 6 liderin adayı belirleyeceğini söyledi. Bir şey hatırlatmak isteriz: Altı lider Türk halkından daha büyük değil. Eğer Türk halkının önüne ikinci Ekmeleddin (İhsanoğlu) vakası gelirse biz Zafer Partisi olarak söz veriyoruz. Türkiye milletini ikinci Ekmeleddin ile Recep Tayyip Erdoğan arasına sıkıştırmayacağız. Eğer Mansur Bey'i aday göstermezlerse Zafer Partisi olarak biz adaylık götürürüz. Kendi kişisel yaklaşımıyla 'Ben aday olmak istemiyorum.' derse Zafer Partisi bu konuda Türk milletinin önüne çıkar ve tarihi görevini yerine getirir."

Kılıçdaroğlu ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“CHP’Lİ İSMİN SÖYLENMESİ MEMNUN EDİCİ”

"Cumhurbaşkanlığı adaylığı söz konusu olunca akla bir CHP’li ismin gelmesi memnuniyet verici. Sayın Özdağ’ın cumhurbaşkanı adayı olarak bir CHP’liyi önermesi güzel bir şey. Buna memnun oldum. Kimse merak etmesin. Bu kötü gidişi durduracağız.

6’LI MASA KARAR VERİR

Millet İttifakı’nın adayı cumhurbaşkanı olacak. Kimin aday olacağı konusunda anahtar 6’lı masa. 6 lider adayı belirleyecek. Biz 6 genel bakan bir kader birliği yaptık.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...