Tgrt Haber
08 Haziran 2015 11:52

Ünlü isimlere büyük hüsran

7 Haziran seçimlerinde Meclis'e girme planları yapan ünlü isimler sonuçların ardından büyük üzüntü yaşadılar...

Ünlü isimlere büyük hüsran
ünlü isimler, seçim sonuçları, hakan şükür, mustafa sarıgül,

İstanbul 2. Bölge’de ise AK Parti 12, CHP 8, HDP ve MHP de yine 3’er milletvekili çıkardı. CHP’nin yerel seçimlerdeki Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mustafa Sarıgül ise 9. sırada yer aldığı için parlamentoya giremedi. Ergenekon ve Balyoz davalarının sanığı olan emekli albay Dursun çiçek ise CHP’de 4. sıradan milletvekili seçildi.
HAKAN ŞÜKÜR DE GİREMEDİ
AK Parti’den istifa ederek bağımsız aday olan Hakan Şükür milletvekili seçilemedi. Şarkıcı Metin Şentürk ile eski Emniyet Müdürleri Yakub Saygılı ve Ali Fuat Yılmazer de seçimde başarısız oldu.
3 ERMENİ ADAY MİLLETVEKİLİ OLDU
AK Parti, CHP ve HDP Meclis’e 3 Ermeni milletvekili gönderdi. CHP’nin aday listesinde 1. sırada olan Ermeni avukat Selina Doğan milletvekili seçilirken, AK Parti’de de Markar Eseyan 12. sıradan milletvekili seçilmeyi başardı. HDP’de de yine Ermeni aday Garo Paylan 3. Bölge 2. sıradan seçilerek milletvekili oldu.
54 YIL SONRA...
Böylece, TBMM’ye 54 yıl sonra ilk kez Ermeni milletvekilleri girmiş oldu. En son, Ermeni cemaatinden Berç Sahak Turan, 1961’de Adalet Partisi’nden senatör seçilerek parlamentoya girmişti. İstanbul 3. Bölge’de AK Parti 13, CHP 9, HDP 5, MHP de 4 milletvekili çıkardı. Böylece, HDP, oy yüzdesi ve milletvekili sayısı olarak MHP’yi geride bırakarak İstanbul’da üçüncü parti oldu.
Ünlü oyuncu Mehmet Aslan Meclis'e giremedi.
İstanbul 3. Bölge adayı olan Mehmet Aslan, MHP'nin milletvekili listesinin 6. sırasında yer alıyordu. MHP, meclise İstanbul 3. Bölge 'den sadece üç milletvekili sokabildi. Mehmet Aslan ise bu isimlerin dışında kaldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...