Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 May 2022 10:43 - Güncelleme : 19 May 2022 11:23

Vali Yiğitbaşı’nın ilk icraatı şehit ailelerine ziyaret oldu

Resmî Gazete’de yayımlanan kararla birlikte Türkiye’nin ilk başörtülü kadın Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar’a atandı. Göreve başlar başlamaz ilk işi şehit ailelerini ziyaret etmek olan Vali Yiğitbaşı, ilk ziyaretini Sandıklı ilçesindeki şehit polis memuru Yaşar Özlem’in annesi Keziban Koç’a gerçekleştirdi.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Vali Yiğitbaşı’nın ilk icraatı şehit ailelerine ziyaret oldu
vali,afyonkarahisar,şehit ailesi

Resmî Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla birlikte Afyonkarahisar’a, Türkiye’nin ilk başörtülü kadın valisi Kübra Güran Yiğitbaşı atandı. Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin (AKÜ) kurucu Rektörü Prof. Dr. Şahabettin Yiğitbaşı'nın gelini ve Op. Dr. Burhan Selim Yiğitbaşı'nın eşi olan Yiğitbaşı, göreve başlar başlamaz şehit ailelerine ziyarette bulundu. Vali Yiğitbaşı’nın ziyaret ettiği ilk isim ise Keziban Koç oldu.

Vali Yiğitbaşı’nın ilk icraatı şehit ailelerine ziyaret oldu

KAYMAKAM VE EŞİ DE EŞLİK ETTİ

Afyonkarahisar’a atanan Vali Kübra Güran Yiğitbaşı valilik makamında görevine başladıktan sonra Sandıklı ilçesine geçerek şehit polis memuru Yaşar Özlem’in annesi Keziban Koç’u ziyaret etti , Ziyarette Vali Yiğitbaşına Sandıklı Kaymakamı Eflatun Can Tortop ve eşi, Reyhan Tortop eşlik etti.

Vali Yiğitbaşı’nın ilk icraatı şehit ailelerine ziyaret oldu

ORADAN HUZUREVİNE GEÇTİ

Şehit annesi Keziban Koç ile sohbet eden Vali Yiğitbaşı daha sonra Hüdai Kaplıcalarındaki Hüseyin Develi Huzur Evine geçerek huzur evi sakinleri ile sohbet edip, istek ve taleplerini dinledi.

Vali Yiğitbaşı’nın ilk icraatı şehit ailelerine ziyaret oldu

KÜBRA GÜRAN YİĞİTBAŞI KİMDİR?

1979!da Ankara'da doğan Kübra Güran Yiğitbaşı, İmam hatip lisesinden mezun oldu. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde tamamladıktan sonra, İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji Bölümü’nde yüksek lisansını “Baba Yoksunluğunun Çocuk Üzerindeki Etkisi” üzerine gerçekleştirdiği çalışmasıyla tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde 2012 yılında, “İkna Edici İletişim Sürecinde Siyasal Mesaj Tasarımı” adlı teziyle doktorasını bitirdi.[3] Ardından aynı fakültede yardımcı doçent ve doçent olarak çalıştı.

Bu görevdeyken, 8 Ağustos 2014 tarihinde Cumhurbaşkanlığı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a, katıldığı bir canlı yayında söz alarak "özgürleştirici adımları" için teşekkür etti. 

2019 yılında Basın İlan Kurumu Genel Kurul temsilcisi olarak atandı. 5 Ağustos 2021 tarihinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda bakan yardımcısı görevine getirildi. 12 Mayıs 2022'de yayımlanan cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Afyonkarahisar valisi olarak atandı. 

15 Temmuz Darbe Girişimi'nden dört ay sonra, darbeye direnenleri konu alan, Direnen Kalplerin Hikayesi adında bir belgesel çekti. 2018 yılında ise "Çocuk Yayınları ve Dışa Açılım" ile "Siyasal Dilin Satır Arası" başlıklı iki kitap çıkardı.

Kübra Güran Yiğitbaşı, evli ve üç çocukludur.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...