Tgrt Haber
28 Temmuz 2022 09:56 - Güncelleme : 28 Temmuz 2022 10:31

CHP'li Veli Ağbaba: Partimizin adayı Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 2023 seçimlerine 6'lı masanın uzlaşacağı bir adayla gireceklerini söyledi. Millet İttifakı'nın en büyük partisinin CHP olduğuna dikkat çeken Ağbaba, partisinin uzlaştığı adayın Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu dile getirdi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
CHP'li Veli Ağbaba: Partimizin adayı Kılıçdaroğlu
CHP,Kemal Kılıçdaroğlu,seçim,aday

Siyasette 2023 seçimlerine giden yolda siyaset arenası giderek ısınmaya başladı. Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına Millet İttifakı'nın kimi aday göstereceği merakla beklenirken, ittifakın en önemli üyesi Cumhuriyet Halk Partisi'nden dikkat çeken bir açıklama geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, memlekeleti Malatya'da partisinin cumhurbaşkanı adayı için isim verdi. Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti'ni (MGTC) ziyaret eden Veli Ağbaba, 6'lı masanın adayının kim olacağı sorusuna cevap verdi.

'ADAYIMIZ KILIÇDAROĞLU'

6'lı masanın uzlaşacağı bir aday ile 2023 seçimlerine gideceklerini belirten Ağbaba, Millet İttifakı'nın en büyük partisinin CHP olduğunu anımsatıp şu ifadeleri kullandı:

"İttifakın kurucusu ve bugüne gelmesini sağlayan Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bizim adayımız da Kemal Kılıçdaroğlu. Ama 6’lı masanın alacağı karar önemli. Bir kez daha Malatya’da da ifade edelim ki CHP’nin en alttaki üyesinden en üstteki MYK’sına kadar hepsinin üzerinde uzlaştığı aday Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Partimizde de adaylık tartışması bu kadardır. Onun dışındaki sözler bizi ilgilendirmiyor.”

İMAMOĞLU VE MANSUR YAVAŞ'A SICAK BAKMIYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti tabanının aday olarak görmek istediği isimlerden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adaylıklarına, 2 büyükşehir belediyesini Cumhur İttifakı'na kaptırmamak için sıcak bakmadığını dile getirmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...