Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 May 2015 20:10

Volkan Bozkır'dan sert açıklama, 'AB'nin lüksü yok'

Bakan Bozkır AB süreci ile ilgili yaptığı açıklamada AB'nin Türkiye'yi almama gibi bir lüksü yok dedi.

Volkan Bozkır'dan sert açıklama, 'AB'nin lüksü yok'
volkan bozkır, ab, avrupa birliği,

Bozkır, Maltepe Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) üyeleriyle bir araya geldi. Dernek binasındaki toplantıda konuşan Bozkır, Türkiye'nin kuruluşunun 100. yılına giderken nasıl bir Türkiye ile gitmek istediğinin 7 Haziran seçimlerinin ardından belli olacağını belirterek AB üyeliği ilgili de açıklamalarda bulundu.

AB'NİN ÖYLE BİR LÜKSÜ YOK

Bakan Volkan Bozkır, AB sürecinde bugüne kadar 14 resmi faslın açıldığını, fasıllardan birinin kapandığını, Kıbrıs nedeniyle 17 faslın da bloke edildiğini anlatarak, şu bilgileri verdi:

"Kıbrıs konusunda gelişmeler var. İnşallah en fazla çözüm olabilecek bir tablo ortada. Yıl sonuna kadar çözülürse bir anda 17 faslın açılır hale geldiğini göreceğiz. 2 sene sonra da bütün fasılları kapatacağız. İnsan gücünü kaybetmedik, zaman kaybetmedik ve Türkiye'nin seviyesini de 8 sene boyunca oldukça ileri bir seviyelere getirdik. AB'nin, Türkiye'yi almama lüksü yoktur. Yeter ki o noktaya geldiğimizde, biz tam hazır olalım. Onlar da kafaca hazır olsun. Bu da çok uzun gelecekte değil. Yine bir 50 yıl, 30 yıl, 10 yıldan bahsetmiyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...