Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Ekim 2014 22:31

Yalçın Akdoğan'dan önemli açıklamalar!

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Türkiye güçlü oldukça çevresine hem güven veriyor hem de mazlum milletlerin sığınma yeri olabiliyor" dedi.

Yalçın Akdoğan'dan önemli açıklamalar!
yalçın akdoğan,önemli açıklama,

Kanal 24 televizyonunda yayınlanan "Moderatör Haftasonu" programına eşi Aslıhan ve 4 aylık kızı Hatice Kübra Akdoğan ile katılan Akdoğan, milletin ve İslam aleminin kurban Bayramı'nı kutladı.
Akdoğan, Türkiye'nin sıkıntılı bir bölgede yer aldığını ve Suriye'deki olaylar nedeniyle sığınmacıların gelmeye devam ettiğini belirterek, bayramın bu sıkıntıların aşılmasına vesile olması temennisinde bulundu.
Bebek sahibi olmanın yaşamını olumlu yönde etkilediğini ifade eden Akdoğan, Allah'tan tüm bebeklere sağlık ve sıhhat diledi.Akdoğan, Musul'da rehin alındıktan sonra yurda getirilen konsolosluk personelinin yanında, alıkonuldukları dönemde 2 bebeğin bulunduğunu anımsatarak, şunları söyledi:"Kendi bebeğime baktığımda onları düşünüyordum. Bu kadar imkan içinde bir sıkıntı olduğunda, başı ağrıdığında, başka bir sıkıntı olduğunda biz aciz kalabiliyoruz. Onlar orada acaba rehine iken ne yapıyorlar, o şartlar altında nasıl yaşıyorlar... Buradaki insanlar için de öyle. İnsanlar kendi çocuğuna, bebeğine baktığında dünyadaki diğer bebeklerin halini anlayabilmeli, empati yapabilmeli. Göçmen olarak evini barkını bırakıp can havliyle kaçan insanlar için de rehine tutulanlar için de yiyecek bir şey bulamayan Afrika'daki birçok bebek için de geçerli. Empati yaptığımız oranda insaniyete yaklaşıyoruz ve çaba gösterebiliyoruz."
Türkiye'nin sığınmacılara kucak açmaya devam ettiğine işaret eden Akdoğan, "Türkiye güçlü oldukça çevresine hem güven veriyor  hem de mazlum milletlerin sığınma yeri olabiliyor. Allah devletimize, milletimize daha büyük imkanlar versin ve herkese sahip çıkabilme, herkesi kucaklayabilme imkanı versin" diye konuştu.
Bayramlarımız görev endeksli geçti
Bayramlarının nasıl geçtiğinin sorulması üzerine Akdoğan, son 12 yılda, Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde, danışman olarak çalıştığını, bu süre zarfında bayramlarının hep görev endeksli geçtiğini anlattı.
Akdoğan, Cumhuriyet tarihinin en uzun süre görev yapan başbakan danışmanı olduğunu dile getirerek, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan'la çalışmak başlı başına bir onur" dedi.
Akdoğan, bayramların değişmediğini, değişenin insanların algıları olduğunu ifade ederek, geniş ailelerin küçüldüğünü, kalabalık içinde yalnızlaşan insanların da bu nedenle eski bayramları andığını söyledi.Ne tür müzikleri dinlediğinin sorulması üzerine de Akdoğan, alaturka müzik tercih ettiğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...