Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Temmuz 2021 18:34

Yangın şehidi Erdal Tovka, evden ayrılırken helallik istemiş

Antalya’nın Manavgat ilçesindeki orman yangınını söndürmek için bölgeye giden Erdal Tovka’nın Manavgat’a gitmek üzere hazırlanırken ailesinden helallik istediği ve “Geri gelemeyebilirim” dediği öğrenildi.

Yangın şehidi Erdal Tovka, evden ayrılırken helallik istemiş
Erdal Tovka,Antalya,manavgat,orman yangını

Antalya’nın Manavgat ilçesinde devam eden orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. Orman yangınına çevre illerden gelen ekipler de destek vermek üzere yola çıktı. Bunlardan birisi 39 yaşındaki Erdal Tovka.  Şehit Erdal Tovka, Manavgat’a gitmek üzere evinde hazırlanırken büyük oğlu Emirhan’a “Annen sana emanet, ben geri gelemeyebilirim” dediği, anne ve babasını arayarak telefonda helallik istediği öğrenildi.

BABA OCAĞINA TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Şehit orman işçilerinden Erdal Tovka’nın acı haberi Bergama ilçesinde yaşayan baba ocağına ulaştı. Şehidin Tırpanlar Mahallesi’nde yaşayan annesi Gülsüm Tovka (77) ve babası Halil Tovka (81), acı haberi alınca derin üzüntü yaşadı. Şehidin çalıştığı Bergama Orman İşletme Müdürlüğü binasına ve baba ocağına Türk Bayrağı asıldı.

Yangın şehidi Erdal Tovka, evden ayrılırken helallik istemiş

ANNE VE BABASIYLA TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Şehidin babası Halil Tovka, oğluyla son olarak Kurban Bayramı’nda görüştüğünü söyleyerek, “Kurbanını kesti, gitti. Ondan sonra telefonla konuştum ama yüzünü görmedim. En son iki gün önce telefonla beni aradı. Halimizi hatrımızı sordu. Yine yüzünü göremedim. ’Bir yaramazlık var mı?’ diye sordu. ‘Yok’ dedim. Bayramda bana ‘kendinizi iyi bakın, güneşe çıkmayın’ dedi.

Yangın şehidi Erdal Tovka, evden ayrılırken helallik istemiş

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...