Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Temmuz 2021 16:48

Yangın söndürme helikopteri pilotu açıkladı

Yangın söndürme helikopteri pilotu Ayvazoğlu, Manavgat’taki yangını neden kontrol altına almakta zorlandıklarını açıkladı.

Yangın söndürme helikopteri pilotu açıkladı
manavgat,yangın

Türkiye’nin pek çok güney illerinde yangın çıktı. Manavgat, Adana, Mersin, Kayseri, Kahramanmaraş, Milas, Bodrum’da çıkan yangınlarda insan ve canlı yaşamı olumsuz etkilendi. Onlarca ev kül oldu, köyler ve mahalleler boşaltıldı. 62 kişi dumandan etkilendi, 3 kişi hayatını kaybetti. Sadece Manavgat’taki yangına 1 İHA, 2 uçak, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 iş makinesi, 960 personel ve su ikmal araçlarıyla müdahale edildi. Manavgat’taki yangına müdahale eden Yangın Söndürme Helikopterinin Pilotu Halil Emre Ayvazoğlu, TGRT Haber’e konuştu ve yangının kontrol altına alınmasını zorlaştıran nedenler açıkladı.

RÜZGAR YANGIN ALANINI GENİŞLETTİ

Manavgat’ta 5 ayrı yerde yangınla mücadele ettiklerini kaydeden Halil Emre Ayvazoğlu, yangına müdahalenin zamanında ve olması gerektiği gibi yapıldığını kaydetti. Ancak rüzgârın sürekli yön değiştirmesi nedeniyle yangın alanının genişlediğini kaydeden Emre Ayvazoğlu, “Şu an yangın doğu tarafına doğru genişledi. 5 ayrı yere sıçrama yaptı, ekiplerimiz canla başla çalışıyor. Yer görevlileri, Orman Genel Müdürlüğü personeli ve hava aracı personelleri yangınla mücadele ediyorlar. Bazı bölgeleri bastıramadığımız için tahliyeler yapılıyor. Hava şartları ve poyraz nedeniyle sorunlar yaşıyoruz” dedi.

Yangın söndürme helikopteri pilotu açıkladı

KARACAM KOZALAKLARI YENİ CEPHELER AÇTI

Emre Ayvazoğlu yangını söndürmek için yeterli ekibe sahip olduklarını belirterek, “Kozalaklar ve rüzgar en büyük etken. 16 helikopter ile müdahaleye başladık, 2’si dünyanın en büyük helikopterlerinden” diye konuştu.  Ormanlık alanlarda yangınların erken fark edilmesi amacıyla kuleler olduğuna dikkat çeken Emre Ayvazoğlu, “Kulelerden duman görüldüğü an yer ve hava ekibiyle iletişime geçiliyor ve yangın mahalline geçişimiz sağlanıyor. Zamanla yarışılıyor. Genelde örtü yangını ile başlayan yangın ağaçlara sıçrıyor. Bu tarafta karaçam çok fazla, kozalakların sıçraması yangını genişletiyor, kozalaklar yaklaşık 50- 100 metreye kadar sıçrıyor. Tek cepheyle mücadele ederken bir anda birkaç cephe açılabiliyor” diye belirtti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...