Tgrt Haber
08 Ocak 2014 10:26

'Yargı bağımsızlığına en evvel yargı saygı göstermeli'

Çiçek, Kılıçdaroğlu'nun 'Yargı bağımsızlığı bitmişse Çiçek'in de sorumluluğu var' sözlerini değerlendirirken, 'Söylediğim, yargı bağımsızlığına en evvel yargının saygı göstermesidir' dedi.

'Yargı bağımsızlığına en evvel yargı saygı göstermeli'
meclis başkanı, cemil çiçek, chp lideri kılıçdaroğlu, yargı bağımsızlığı,

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Yargı bağımsızlığı bitmişse Çiçek'in de sorumluluğu var" sözlerini değerlendirdi. Resmi temaslarda bulunmak üzere Bahreyn'e gelen Çiçek, Meclis Başkanı olarak bir siyasi partinin genel başkanıyla polemiğe girmeyi doğru bulmadığını belirterek, kendisinin 3 Ocak'ta yaptığı konuşma için, "Benim söylediğim, yargı bağımsızlığına en evvel yargının saygı göstermesidir" dedi. Çiçek, "Özeleştiriyi bir siyasetçi yapmazsa, siyasete kalite katamamış oluruz. 3 Ocak'taki değerlendirmede yargının sebebiyet verdiği, yargı üzerinden yaşadığımız bir kısım sıkıntıları dile getirmeye çalıştım. Dün Kuveyt'te, arkadaşlarımız da şahittir ki bazı sorulara muhatap olduk. İnsanlar Türkiye'ye yatırım yapıyorlar. Türkiye'de gayri menkul alıyorlar Ama son günlerde yaşanan tartışmalar nedeniyle ciddi tedirginlik var. Kaybeden Türkiye oluyor. Benim söylediğim yargı bağımsızlığına en evvel yargının saygı göstermesidir" dedi.  
Savcıların bildiri dağıtması, yüksek mahkemelerin sık sık bildiri yayınlaması ya da yargıyı yönetenlerin, yargı bağımsızlığına müdahale anlamına gelecek açıklamalar yapmasının yargıyı tartışma konusu yapacağını kaydeden Çiçek, şunları söyledi: "Anayasa 138, yargı bağımsızlığını ifade eder veya yargısal işlemlere uyulma mecburiyetini ortaya koyar. Yargının yaptığı işlemlerle ilgili olarak yasama meclislerinde açıklama yapılamamasını, beyanda bulunulmamasını ve bu işe müdahale edilmemesini emreder. 138 doğrudur ama 138'in işlemediğini herkes biliyor. Kılıçdaroğlu'nun davalarla ilgili geçmişte grup toplantılarında yaptığı konuşmaları en evvel kendisinin hatırlaması lazım. Sanki herkes 138'i ihlal etti de Sayın Kılıçdaroğlu etmedi gibi konuşuyor. Oysa en fazla ihlal edenlerin başında Sayın Kılıçdaroğlu'nun kendisi geliyor. Grup toplantılarının tutanaklarına baksınlar. Dediğim orta yere çıkar."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...