Tgrt Haber
25 Ocak 2014 15:40

Yazıcı, 'Biz siyasette hizmet için varız'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize'de yerel seçimlerle ilgili konuştu.

Yazıcı, 'Biz siyasette hizmet için varız'
ak parti, hayati yazıcı, rize, gümrük ve ticaret bakanı, seçim, millet, hizmet, arsız, hırsız, cumhuriyet caddesi,

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Bu millete hizmet etmek isteyen, arsız hırsız olmayan herkese geçmişte hangi partide siyaset yapmış olursa olsun AK Parti'nin kadrolarının kapıları açıktır" dedi.Yazıcı, parti binasındaki toplantının ardından Cumhuriyet Caddesi'nde esnafı ziyaret ederek sohbet etti.Yazıcı, esnaf ziyaretinin ardından İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen ilçe belediye başkanları aday tanıtım toplantısına katıldı.Bakan Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, insanların siyasi partilere çok farklı amaçlarla girdiğini, esas hedefin millete hizmet yarışı olması gerektiğini belirtti.Siyasette üç grup insan olduğunu ifade eden Yazıcı, şöyle devam etti:"Bir grup insan var siyaseti çıkar, rant elde etmenin aracı olarak görür. Bunlar yüzer geçerdir, hareketlidir. Bunların ilkesel duruşları yoktur. Bunları her yerde görürsünüz. Böyle bir grup var. Bir grupta var siyaset faaliyetini kendi bireysel statülerinin değişim aracı olarak görür. Ben 'şu olayım, burada durayım' diye görür ama bir grup var ki siyaset kurumunu birlikte yaşadığı topluma hizmet etmenin aracı olarak görürler. AK Partili bunlardır. Siyaset bir hizmet yarışıdır. Esas olan başarıya ulaşmak ve kaliteli hizmet sunmaktır. Böyle gideceğiz."
"ADAY KONUSUNDA ÇOK TİTİZ DAVRANDIK"
Aday belirleme sürecinde çok titiz çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Yazıcı, şunları söyledi:"Aday belirleme sürecinde kaliteli hizmet sunmak, onu sağlayacak en uygun elemanı bulmak, en yüksek oyu hedeflemek kararlarda etkili oldu. Hiç kimseyi kayırmak, dışlamak, ötekileştirmek çalışmalarımızda dikkate alınmaz. Belediye başkanı olup aday gösterilmeyenleri başarısız algılamayın. Burada seçmenin algısı da önemli. Her şeye rağmen millet bir şeyden tad alırken farklı şeyler tatmak ister. Bu bakışa da saygı göstermek lazım. Adayı belirlerken de mutlaka 'en iyisi budur' anlamı da taşımaz. İsabet edememiş de olabiliriz."
"HIRSIZ OLMAYAN HERKESE KAPIMIZ AÇIK"
Aday açıklandıktan sonra tartışmaların bitmesi gerektiğini ifade eden Yazıcı, şunları kaydetti:"Bazen farklı şeyler duyuyorum. 'Şöyle olursa şöyle olur, şu olursa bu olur' gibi. Bir kere atasözümüz var. Bütünden ayrılanı kurt kapar. Bu millete hizmet etmek isteyen, arsız hırsız olmayan herkese geçmişte hangi partide siyaset yapmış olursa olsun AK Parti'nin kadrolarının kapıları açıktır. Hiç siyasete girmemiş ilk defa giriyor, gene açık. AK Parti'de kapılar, bir arsızlara, iki hırsızlara kapalıdır. Çıkışımızda da biz bunu simgeleştirdik. Yolsuzlukla, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edeceğiz diyerek yola çıktık. Biz Türkiye partisiyiz. Merkezde olan bir partiyiz. AK Parti'nin siyasette olduğu yer milletin olduğu yerdir."Türkiye'nin AK Parti'ye ihtiyacı olduğunu kaydeden Yazıcı, "Güçlü bir Türkiye, büyük bir Türkiye, 2023 hedefi önüne koyan, 2053 ve 2071'den bahseden AK Parti'nin hem bulunduğu coğrafyaya hem dünya coğrafyasına büyük katkısı var. Türkiye'nin uluslararası kuruluşlar nezdinde temsil ediliş oluşu, mazlum haklar milletler açısından bir güven göstergesi oldu. Siyasi faaliyetimizi, toplumsal ve siyasal faaliyetlerimizi icra ederken bu açıyı unutmamamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.
İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI
Yazıcı konuşmasının ardıdan Hakan Gültekin'i Ardeşen, Osman Haşimoğlu'nu Çamlıhemşin, Atilla Esmen'i Çayeli, Yakup Samangül'ü Derepazarı, Adnan Özbalaban'ı Fındıklı, Halil Turan'ı Güneysu, Halim Kazım Bekar'ı Hemşin, Hasan Kösoğlu'nu İkizdere, Ahmet Mete'yi İyidere, Nihat Çolak'ı Kalkandare ve Ahmet Basa'yı Pazar belediye başkan adayı olarak açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...