Tgrt Haber
02 Aralık 2021 15:17

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den ilk mesaj: Önceliğimiz faiz değil, yatırım

Lütfi Elvan'ın yerine atanan yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Meclis'te yemin etti. Bakan Nebati, devir teslim töreninde ise faizle mücadele ve yatırım mesajı verdi.

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den ilk mesaj: Önceliğimiz faiz değil, yatırım
Nureddin Nebati,YEMİN,BAKAN

Hazine ve Maliye Bakanlığında devir teslim töreni gerçekleşti. Görevi devreden eski bakan Lütfi Elvan, desteklerinden ötürü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür edip, görevi devrettiği Nurettin Nebati'ye de görevinde başarılar diledi. Görevi devralan Bakan Nebati ise, "Önceliğimiz yüksek faiz değil yatırım olacak" ifadelerini kullandı.

"EN İYİSİNİ YAPMAK İÇİN ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERDİK"

Kamu maliyesi alanında tüm gider ve gelirleri oluşabilecek riskleri gözden geçirdiklerini söyleyen Lütfi Elvan, "Sayın Cumhurbaşkanımızın desteğiyle gelirlerimizi artırıcı giderlerimizi azaltıcı önlemler aldık. Yüksek büyüme performansımıza rağmen milli gelirimizin yüzde 1'i oranında bir cari açıkla yılı kapatacağız. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı ekonomik reformlarla birçok tedbiri hayata geçirdik." diye konuştu.

Alınan tedbirlerin etkisiyle, istihdamın 2021 yılının 2. döneminde artış gösterdiğine dikkat çeken Elvan, "Görev alınımıza giren her konuda en iyisini yapmak için elimizden gelen gayreti gösterdik. Bana bu görevi layık gördüğü için Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Görevi devrederken kıymetli kardeşim Nurettin Nebati Bey'e başarılar diliyorum" dedi.

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den ilk mesaj: Önceliğimiz faiz değil, yatırımHazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den faiz mesajı...

YENİ BAKAN'DAN DİKKAT ÇEKEN FAİZ MESAJI

Görevi devralan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise faiz konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Ülkemiz için milletimiz için hayırlara vesile olacak bir devir teslim yapıyoruz. Önemli olan yaptığımız hizmetler. Sayın Cumhurbaşkanımıza bana güvenerek bu görevi verdiği için şükranlarıma sunuyorum. Salgının en yoğun dönemini ekonomik olarak büyük bir başarıyla atlattık. Sürece başarıyla yön verdik. Türkiye salgın sürecinde en hızlı toparlanan ülkelerden birisi oldu. Ekonomik olarak tam bağımsız bir Türkiye dediğimiz bir yola girdik. Önceliğimiz yüksek faiz değil yatırım olacak. Yatırım ve ihracat artışını güçlendirmek, istihdamı artırmak kaydıyla, asla kulağını sokaktan ıuzak tutmayarak gereğini yapmak olacaktır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...