Tgrt Haber
14 Mart 2018 08:51

Yıldırım: Türkiye-ABD ilişkileri kişilere bağlı değil

Başbakan Binali Yıldırım, Bakü'ye hareketi öncesi Ankara'da açıklamalar yaptı.ABD Dışişleri BakanıTillerson'un görevden alınmasıyla ilgili konuşan Yıldırım, "ABD Başkanı'nın verdiği kararı bizim değerlendirmemiz gereksiz. Türkiye-ABD ilişkileri kişilere bağlı değildir. Kim gelirse gelsin Türkiye'nin duruşu nettir" dedi.

Yıldırım: Türkiye-ABD ilişkileri kişilere bağlı değil
tillerson,yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Yıldırım, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ın görevden alınmasına ilişkin, "Türkiye-Amerika ilişkileri kişilere bağlı bir şey değildir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin kim gelirse gelsin duruşunun belli ve net olduğunu söyleyen Yıldırım, "Gelen bakanın Türkiye hakkında ne düşündüğünün de bizim için çok fazla önemi yoktur. Ümit ederim daha sağlıklı bir ilişki bundan sonra geliştirilebilir." şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım, CHP'li Pekşen'in seçime ilişkin sözleri ile ilgili olarak da "Anamuhalefet partisi eğer iktidar alternatifiyse boş işleri bırakıp daha faydalı söylemlere yönelmesinde yarar var." dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba'nın şeker fabrikaları ile ilgili sözlerine dair Yıldırım, "Onun kastettiği 'kooperatifler olarak da özelleştirmede yer alabiliriz' şeklinde. Yani pancar ekicileri, kooperatifleri pekala bu fabrikaları almak için teklif verebilirler." açıklamasında bulundu.

Başbakan Yıldırım, basın toplantısının ardından özel uçak "TUR" ile saat 09.00'da Azerbaycan'a gitti.

Başbakan Yıldırım'ı, Esenboğa Havalimanı'ndan, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, Ankara Valisi Ercan Topaca, AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı ile diğer yetkililer uğurladı.

Başbakan Yıldırım ile eşi Semiha Yıldırım, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, AK Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Necdet Ünüvar, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin de Azerbaycan'a gitti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...