Tgrt Haber
05 Kasım 2014 15:31

Yıldız, 'Ermenek'teki İşçi ve esnafın borçları ertelendi'

Enerji Bakanı Taner Yıldız kurtarma çalışmalarının devam ettiği Ermenek'teki son durumu aktardı. Bakan Yıldız ayrıca Madendeki işçilerin kredi borçları ile beraber bölgedeki esnafın da kredi borçlarının 3 ay faizsiz olarak ertelendiğini açıkladı.

Yıldız, 'Ermenek'teki İşçi ve esnafın borçları ertelendi'
ermenek, taner yıldız, maden kazası,

Ermenek'te çalışan bütün maden işçileri kardeşlerimizin hepsinin kredi borçları 3 aylığına ertelendi. Esnafımız da zor durumda kalmasın diye onların borcu da faizsiz olmak şartı ile 3 ay ertelendi. Bizim burada çok dikkatli olmamız lazım. Şu anda maden ocağında mahsur kalan 18 işçimizin çocuklarının üniversite bitinceye kadar okutulacağına dair hayırseverlerimiz söz verdi. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Kardeşlerimizi çıkardıktan sonra sosyal yaralar da sarılacak. Çok ciddi bir hareketlvar. 2000'e yakın personel burada hareket anında. Haber arkadaşlarımızdan 2 kişinin kaza yaptığını öğrendik kendilerine geçmiş olsun diliyoruz.
EZİLEN VAGONLARI GÖRDÜK
Duvarların yarıldığı yere henüz ulaşamadık. Oraya yaklaştıktan sonra işimiz bitmiyor. Daha sonra çanağın olduğu kısma doğru ineceğiz. An ve an karşımıza çıkan tabloları doğru bir şekidle değerlendiriyoruz. Kavşak noktasında çok ciddi bir tahribat olduğunu gördük. Ezilen büzülen vagonlar olduğunu gördük.Bundan sonraki gelişmeleri de hepberaber göreceğiz. 4 ayrı yerde yemek yediklerini çıkan arkadaşlar ifade etti. Şu anda herhangi bir bulgu yok. kesin ve net bilgileri sizlerle paylaşabiliriz.
YANDAKİ OCAKTAN BOŞALMIŞSA İŞLETME HATASIDIR
Eğer yandaki ocaktan boşaldığına net olarak karar verirsek burada bir işletme kusuru olduğunu açıkca söyleyebiliriz. Yapılan bütün alanların bir biri ile ne kadar çakıştığını görmemiz gerekiyor.Bizim duvarın nereden yarıldığını görmemiz lazım bunların hepsini öğrenince sizlerle paylaşacağız.
DNA TESTİ YAPILABİLİR
DNA testi söz konusu olabilir. Herhangi bir yanlışlığa düşülmemesi için bu yola başvurabiliriz. Yapılan teşhislerle ancak bu noktaya gelebiliriz.
www.turkiyegazetesi.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...