Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Ağustos 2015 17:48

Yıldız, 'Kandil, Gezi ruhunu canlandırmak istiyor'

Bakan Yıldız, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'a sert tepki gösterdi: "Terör örgütü ile devletin askerini, polisini nasıl bir kefeye koyarsın?"

Yıldız, 'Kandil, Gezi ruhunu canlandırmak istiyor'
taner yıldız, pkk,

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı’nın, Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlediği Ağustos ayı Danışma Meclisi Toplantısı’na katılarak konuşma yaptı.

Bakan Yıldız, 7 Haziran seçimlerinden sonra, AK Parti’nin hedef alındığı bir ortamdan, koalisyon kurulması süreçlerine geçildiğini ifade ederken, şöyle konuştu: "Bundan sonra yapacağımız çalışma; sadece AK Parti’nin birinci parti olması için değildir. Karşımızdakiler, yüzde 60’lık blok, yeni seçim hedeflerini belirlediler. AK Parti’nin birinci parti olmaması için çalışacaklarını ifade ediyorlar. Ancak şunu belirteyim ki, her şeyin siyaseti yapılır ama şehitlerimiz üzerinden siyaset ve hesap yapılmaz. Hangi partiden olursa olsun."

"TÜRKİYE SAHİPSİZ DEĞİL"

Seçmenin, sandıkta verdiği mesajın doğru anlaşılması gerektiğini vurgulayan Yıldız, AK Parti olarak 7 Haziran seçimlerinde halkın verdiği mesajları aldıklarını, Türkiye'nin sahipsiz olmadığını, kimsenin de ülkenin geleceğine ilişkin ümitsizliğe kapılmamasını istedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, şöyle dedi:

"Kandil, ‘Gezi ruhunu canlandırın, birlikte bir sinerji oluşturalım, Kandil’de ölenlerin gereğini yapalım’ diyor. Bugün mevzu olan ülkenin kendisidir. Ülkenin kader, istikrarını savunanlara vuruyorlar. Gezi olaylarının tek başına çayır- çimen olayı olmadığını o zaman da söyledik, şimdi de söylüyoruz. 'Ama’sız silah bırakacaksa, PKK silahlarını bıraksın. Siz bu ülkede olmayan güveninizi, bir kez daha kaybettiniz. PKK silahlarını bırakacak, bir daha almamak üzere gömecektir. Her bir şehidimiz, hepimizin yüreklerini yakıyor. Şehitlerimizle üzülüp, onların haberlerini duyarken, PKK’nın kayıpları göz ardı ediliyor. PKK’nın çok terörist kaybı var. Terör örgütünün güncellenmiş depo, sığınakları her neresi varsa vuruldu ve vuruluyor. Bundan sonra lafın sözün değil, icraatın olması gerektiğini söyledik. Bizim çözüm sürecinin istismar edildiğini hep beraber gördük. AK Parti’yi DAEŞ’e destek olmakla suçladılar. Çözüm sürecinde de partimizi PKK’ya destek vermekle suçladıkları gibi. Şimdi de PKK’yla yapılan mücadeleyi eleştiriyorlar. Oyunun farkına varmamız lazım."

Bakan Taner Yıldız, omuzlarında hissettikleri sorumluluk uyarınca Türkiye’nin her bakımdan iyi yönetilmesine çaba harcadıklarını, yüzlerce, binlerce icraat yaptıklarını Türkiye’de kaos ortamına izin verilemeyeceğini söyled

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...