Tgrt Haber
01 Kasım 2014 15:38

Yıldız, 'Şu ana kadar ulaştığımız işçi kardeşimiz yok'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Ermenek'te üç işçiye ulaşıldığı yönündeki iddialara ilişkin, 'Şu anda bizim ulaştığımız bir kardeşimiz yok' dedi.

Yıldız, 'Şu ana kadar ulaştığımız işçi kardeşimiz yok'
ermenek, taner yıldız, maden faciası,

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ermenek'teki maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmalarına ilişkin, "Bu gece itibarıyla bazı spekülatif cümleler de görüyoruz. Bazı televizyonlarda bize sordu vatandaşımız, '3 kişiye ulaşılmış nasıl olacak?' diye. Şu anda bizim ulaştığımız bir işçi kardeşimiz yok. Herhangi bir ulaştığımız yer de yok. Her açtığımız su seviyesinde karşımıza yeni bir tablo çıkabilir. O yüzden böyle, beklentileri yükseltmek, vatandaşımızın ümitleriyle oynamak gerçekçi de olmaz, doğru da olmaz" dedi.
Yıldız, "Temel manada şu anda bu su sevkıyatı devam ediyor. Ama 1 saat sonrasıyla alakalı nasıl bir tabloyla karşılaşacağımızı bilmiyoruz. O yüzden bu manada süre vermemiz de doğru değil, gerçekçi de değil. İşte '3 saat sonra ne olur, 5 saat sonra ne olur?' dediğinizde, çok gerçekçi cevaplar bulamayabiliriz" şeklinde konuştu.
Yıldız, "İşçimizin bir tanesi şu noktada, diğeri de öbür noktada' diye şeyler duyuyoruz. O tabloyu görmeden, suyun arkasını görmeden, böyle bir şey söylemek gerçekçi değil. Bizim görmediğimiz bir konuyu oradaki herhangi birinin söyleyip de onun arkasından gidip, böyle bir haberleştirmeyi de şahsen doğru bulmuyorum" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...