Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Ocak 2014 14:15

Yılmaz, 'Askerin görev suçları izinle soruşturulacak'

İsmet Yılmaz, askerin görev suçlarının izinle soruşturulması yönünde bir çalışma başlatıldığını açıkladı.

Yılmaz, 'Askerin görev suçları izinle soruşturulacak'
milli savunma bakanı, ismet yılmaz, askerlik kanunu, askerin görev suçları,

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz,Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda değişiklik yapan kanun tasarısının TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda kabulünün ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Görev suçlarıyla ilgili bir çalışma yapıldığını ifade eden Yılmaz, görevi, görevi verenin belirlediğini kaydetti. Yılmaz, bunun dışındaki belirlemenin doğru olmadığını vurgulayarak, "Bir suçla ilgili, MİT olayında var, Başbakan'dan izin alınması lazım. Silahlı Kuvvetler mensuplarımız hakkında eğer bir soruşturma yapılacaksa bu göreviyle ilgili değil mi diye, görevi veren makama -bu Başbakan, bakan olabilir- bunlardan izin alınması gerekir doğrultusunda bir çalışma başlatıldı" diye konuştu.
Komisyon sırasındaki görüşmelerde ise Yılmaz, görevi verenin takdir hakkı doğrultusunda bir soruşturma izni talep edeceklerini bildirdi. Yılmaz, düzenlemenin, Nisan ayında TBMM'ye bir torba tasarıyla gelebileceğini bildirdi. Muhalefetin, son kararı Başbakan'ın vermesini eleştirdiğinin anımsatılması üzerine Yılmaz, hiçbir sıkıntının olmadığını ifade etti. Tasarıdan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un yararlanıp yararlanmayacağına yönelik soru üzerine Yılmaz, "Şimdi ben ne cevap versem, birşey söyleyeceksiniz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...