Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Haziran 2022 09:05 - Güncelleme : 21 Haziran 2022 09:28

YKS'ye girerken kimliğini unutan Ayşe'nin eğitim masraflarını Bahçeli karşılayacak

Osmaniye’de Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na gireceği sırada kimliğini unuttuğu için gözyaşlarına boğulan Ayşe Sabancanlı, ailesine ulaşmaya çalışan görevli polislere “Annem de babam da vefat etti” şeklinde verdiği cevapla yürekleri burkmuştu. Sabancanlı'nın tüm eğitim masraflarının, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla kurucusu olduğu Osmaniye Vakfınca karşılanacağı açıklandı.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: Anadolu Ajansı
Polislerin ve yakınlarının yardımıyla kimliği getirilen Sabancanlı, sınava girebilmişti.
yks,devlet bahçeli
Polislerin ve yakınlarının yardımıyla kimliği getirilen Sabancanlı, sınava girebilmişti.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi sınavına Osmaniye Anadolu Lisesi’nde giren Ayşe Sabancanlı, giriş kapısında polis ekiplerince yapılan belge kontrolünde kimliğini unuttuğunu fark etti.

Gözyaşlarına boğulan Sabancanlı’yı giriş kapısında görevli polis ekipleri güçlükle sakinleştirdi. Yaşadığı şokun ardından polis ekiplerine verdiği numaradan aile yakınlarıyla görüşen genç kız, kimliğinin geleceğini anlamasıyla biraz da olsa sakinleşmişti.

Sabancanlı'nın gözyaşları içerisinde beklerken görevli polislere “Annem de babam da vefat etti” şeklinde verdiği cevap duyanları duygulandırmıştı.

BAHÇELİ'NİN TALİMATIYLA HAREKETE GEÇİLDİ

Sabancanlı'nın tüm eğitim masrafları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla kurucusu olduğu Osmaniye Vakfınca karşılanacağı açıklandı.

Osmaniye Vakfının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Osmaniye'de üniversite sınavına girişi sırasında gündeme gelen hem yetim hem de öksüz kızımız Ayşe Sabancanlı'nın devlet ya da vakıf fark etmeksizin hangi üniversite ve bölümde okumak istiyorsa Vakfımızın Kurucusu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatları ile Osmaniye Vakfı olarak tüm eğitim masraflarını üstleneceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz." ifadeleri kullanıldı.

https://twitter.com/OsmaniyeVakfi/status/1538957140819427334

Osmaniye'de YKS'ye gireceği sırada kimliğini unuttuğunu fark eden Ayşe Sabancanlı gözyaşlarına hakim olamamıştı. Daha sonra polislerin ve yakınlarının yardımıyla kimliği getirilen Sabancanlı, sınava girebilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Tuğrul 21 Haziran 2022 21:30

Sayın Bahçeli'nin son yıllarda yaptığı tek olumlu hareket olması muhtemel...

TOROS21 Haziran 2022 11:04

OLAYA DEVLET EL KOYDU

Sonraki Haber Yükleniyor...