Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Ocak 2022 22:41

YSK seçime girecek partileri açıkladı: İki parti listede yer almadı

Yüksek Seçim Kurulu gerçekleştirilecek en yakın seçime katılma hakkı elde eden siyasi partiler listesini duyurdu. Listede 24 parti yer aldı. Emek Partisi, Millet Partisi, Türkiye İşçi Partisi ve Türkiye Komünist Hareketi kriterleri karşılayarak seçimlere katılacak partiler arasına girdi. Anketlerde yüzde 1-2 düzeyinde aldıkları oyla gösterilen genel başkanlığını Muharrem İnce'nin yaptığı Memleket Partisi ve genel başkanlığını Mustafa Sarıgül'ün yaptığı Türkiye Değişim Partisi ise listede kendine yer bulamadı.

YSK seçime girecek partileri açıkladı: İki parti listede yer almadı
seçim,YSK,Mustafa Sarıgül,Muharrem İnce,anket

Erken seçim tartışmalarının güncelliğini koruduğu süreçte Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan seçime katılma yeterliliğine sahip partiler listesi güncellendi. Listeye 4 siyasi parti daha eklendi. Türkiye'de siyasi faaliyet gösteren partiler içinde seçime katılma hakkı kazanan partilerin sayısı 24'e çıktı.

MEMLEKET VE TDH LİSTE DIŞI

Türkiye'de bulunan 121 siyasi partiden 24'ü seçimlere katılma hakkını kazandı. Muharrem İnce'nin genel başkanlığı görevi yürüttüğü Memleket Partisi ile Mustafa Sarıgül'ün genel başkanlığını yürüttüğü Türkiye Değişim Partisi listede yer almadı. Türkiye'de seçimlere katılım için mevzuata göre; 41 ilde teşkilatlanmayı tamamlayan partilerin büyük kongrelerini yapmış olmaları ve bunun üzerinden 6 ay geçmiş olması şartı aranıyor. Memleket Partisi ve Türkiye Değişim Partisi büyük kongrelerini geçtiğimiz eylül ayında gerçekleştirmişti.

4 PARTİ LİSTEYE DAHİL OLDU

24 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirilen Afyon ili Güney beldesi seçimleri öncesi açıklanan listede yer almayan Emek Partisi, Millet Partisi, Türkiye İşçi Partisi ve Türkiye Komünist Hareketi teşkilatma kriterlerini sağlayarak listeye dahil oldu.

24 PARTİ SEÇİME GİREBİLECEK

İşte YSK'nın açıkladığı listede yer alan siyasi partiler:

1- Adalet ve Kalkınma Partisi

2-Anavatan Partisi

3- Bağımsız Türkiye Partisi

4- Büyük Birlik Partisi

5- Cumhuriyet Halk Partisi

6- Demokrasi ve Atılım Partisi

7- Demokratik Sol Parti

8- Demokrat Parti

9- Emek Partisi

10- Gelecek Partisi

11- Genç Parti

12- Halkların Demokratik Partisi

13- Hür Dava Partisi

14- İyi Parti

15- Millet Partisi

16- Milliyetçi Hareket Partisi

17- Muhafazakar Yükseliş Partisi

18- Saadet Partisi

19- Sol Parti

20- Türkiye İşçi Partisi

21- Türkiye Komünist Hareketi

22- Türkiye Komünist Partisi

23- Vatan Partisi

24- Yeniden Refah Partisi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...