Tgrt Haber
13 Mart 2022 18:20 - Güncelleme : 13 Mart 2022 18:40

Yunan tarafı Erdoğan-Miçotakis görüşmesinden memnun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile İstanbul’da görüştü. Yaklaşık 2 saat süren görüşmede gündemdeki kritik konular ele alındı. Yunan tarafının görüşmeden 'memnun' olduğu belirtildi.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ikili ilişkilerde yeni bir sayfa açmak hedefiyle atılan adımlara değindi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ikili ilişkilerde yeni bir sayfa açmak hedefiyle atılan adımlara değindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki Vahdettin Köşkü'nde Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüştü. İki liderin basına kapalı olarak gerçekleşen kritik görüşmesi TSİ 14.00’de başlarken, 2 saat sürdü.

Görüşme sonrası liderler, açıklama yapmazken, görüşmede Yunanistan-Türkiye ilişkileri, enerji sorunları, mülteci krizi ve Rusya-Ukrayna savaşını ele alındığı belirtildi. Yunan tarafının ise söz konusu görüşmeden 'memnun' olduğu ifade edildi.

BİRÇOK KONUDA MUTABIK KALINDI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısıyla değişen Avrupa güvenlik mimarisinde Türkiye ve Yunanistan’ın özel bir sorumluluk taşıdığına işaret edilerek, iki ülke arasında iş birliğinin artmasının ve pozitif gündeme odaklanmanın karşılıklı ve bölgesel faydaları üzerinde durulduğu aktarıldı.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki anlaşmazlıklara rağmen iletişim kanallarının açık tutulması ve ikili ilişkilerin iyileştirilmesi konusunda mutabık kalındığı aktarılan açıklamada, İki ülke arasındaki 10 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşma doğrultusunda atılacak adımların da ele alındığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikili ilişkilerde yeni bir sayfa açmak hedefiyle Türkiye’nin attığı adımlara değindiği ifade edildi.

ERDOĞAN'IN DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşı konusunda, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhammedov, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya ile Ukrayna heyetleri arasındaki ilk müzakerelere ev sahipliği yapan Belarus'un Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile de telefonda görüştü.

Öte yandan Erdoğan, Ankara'da konuk ettiği Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ve İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin fikir teatisinde bulundu.

Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le çalışma yemeğinde bir araya gelirken, iki lider Çankaya Köşkü'ndeki yemekte savaşın sona erdirilmesi için atılabilecek adımları ele aldı.

BIDEN İLE KRİTİK GÖRÜŞME

ABD Başkanı Joe Biden ile telefonda görüşen Erdoğan, krizin daha da derinleşme ihtimaline karşı Türkiye’nin çözüm arayışında kolaylaştırıcı konumunda bulunmasının önemli olduğunu iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden'la görüşmesinde Antalya'daki Türkiye-Rusya-Ukrayna Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın düzenlenmesinin bile bizatihi diplomasi zaferi olduğunu vurguladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Erdoğan ve Biden'ın 'yapıcı' bir görüşme gerçekleştirdiğine, Biden'ın Türkiye'nin diplomatik girişiminden dolayı çok memnun olduğuna dikkati çekti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...