Tgrt Haber
09 Temmuz 2022 17:25 - Güncelleme : 09 Temmuz 2022 17:37

Yunanistan şaşırdı: Miçotakis geri adım attı, Yunan lobisi skandal ifadeler kullandı

Bir süredir Türkiye’ye karşı provokatif ifadeler kullanan ve ABD’nin Türkiye’ye F-16 satışının önüne geçmek için her yolu deneyen Yunanistan Başbakanı Başbakanı Kiryakos Miçotakis geri adım attı.  Öte yandan Yunan lobisinin Türkiye karşıtı mektubunun detayları ortaya çıktı.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Yunan Kathimeri, Skai TV
Yunanistan şaşırdı: Miçotakis geri adım attı, Yunan lobisi skandal ifadeler kullandı
Kiryakos Miçotakis,Yunanistan,Yunan lobisi

Yunanistan Başbakanı Başbakanı Kiryakos Miçotakis, bir süredir Türkiye’ye yönelik gerilimi tırmandıran sert ifadeler kullanıyordu. Türkiye’yi sıklıkla uluslararası alanda sürekli şikayet ediyor, ABD’nin Türkiye’ye F-16 uçağı satışına engel olmaya çalışıyor ve Ege’deki adaları silahlandırıyordu. NATO zirvesinde Başkanı Joe Biden'ın Türkiye'nin F-16 satın alma ve mevcut F-16'larını modernize etme talebine olumlu yanıt vermesi paniğe neden olmuştu. ABD'deki Yunan lobisi ise Biden'a konuya ilişkin skandal bir mektup göndermişti. O mektubun detayları ortaya çıkarken Miçotakis geri adım attı ve ifadelerini değiştirdi.

MİÇOTAKİS'TEN GERİ ADIM

Skai TV kanalına verdiği röportajda Miçotakis, Türkiye hakkında daha ılımlı ifadeler kullanarak Türkiye’nin tecrit edilmesine karşı olduklarını söyledi. Miçotakis Yunan iç politikası ve Türkiye-Yunanistan ilişkilerine dair değerlendirmelerinde "Her kim Yunanistan'ın ABD'nin Türkiye'ye silah satışını sonsuza dek engelleyebileceğini düşünüyorsa, bence gerçek güçler dengesini tamamen anlamamaktadır" ifadleerini kullandı. 

MEKTUPTA SKANDAL İFADELER 

Türkiye'ye F-16 satışının gerçekleştirilmemesi için harekete geçen Yunan lobisinin Biden’a yazdığı mektup Yunan Kathimeri gazetesinde yer aldı. 35 milletvekilinin Amerikan silah sistemlerinin Türkiye'ye satılmaması için Joe Biden'a bir mektup gönderdiği yazıldı. NATO'nun her defasında Türkiye'nin önemli bir müttefik olduğu açıklamaları gelirken bu mektupta skandal ifadelere yer verildi. Türkiye'nin hem ABD'ye hem de NATO'ya taahhütlerini yerine getirmediği dile getirildi. Türkiye'nin Yunanistan ve Kıbrıs'a yönelik provokatif eylemlerde bulunduğu iddia edildi. Rusya Ukrayna savaşında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Başkan Erdoğan'ın kendi çıkarlarına göre hareket ettiğine yönelik haddi aşan ifadeler kullanıldı.

"HER ŞEYİ YAPACAĞIZ"

Mektupta "ABD, Türkiye'nin istikrarsızlaştırıcı eylemlerini ve uluslararası hukuk ihlallerini yurtiçinde ve yurtdışında durdurmak için somut adımlar atılana kadar Türkiye ordusuna daha fazla destek vermemelidir" ifadeleri yer aldı. Mektubun sonunda ise Türkiye'ye F-16'ların satışını engellemek için engellemek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ifade ettiler.

Kaynak: Yunan Kathimeri, Skai TV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...