Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Eylül 2021 08:44

Yüz yüze eğitim başladı

Heyecanla beklenen gün geldi çattı. Türkiye genelinde koronavirüs tedbirleri alınarak tüm hazırlıkların tamamlandığı okullarda 1,5 yılın ardından 5 gün yüz yüze eğitime başladı.

Yüz yüze eğitim başladı
yüz yüze eğitim,koronavirüs,kovid 19,sağlık,eğitim

Yaklaşık 18 milyon öğrenci için okul zili 1,5 yılın ardından başladı. Öğrenciler koronavirüs gölgesinde okullarına gidecek. 1 milyonun üzerinde öğretmen, salgın öncesinde olduğu gibi haftada 5 gün yüz yüze eğitime katılacak.

2021-2022 eğitim ve öğretim yılı için okullarda hazırlıklar tamamlandı. Yaklaşık 58 bin okula koronavirüs tedbirleri kapsamında maske, dezenfektan ve temizlik ihtiyaçlarıyla ilgili 650 milyon lira ödenek gönderildi. 113 bin temizlik personeli görevlendirildi.

Okullardaki tüm süreçler bakanlık bünyesinde kurulan yeni elektronik takip sistemi ile il, ilçe kurum ve okul düzeyinde eğitimin aksamaması için anlık takip edilecek. Öğrenci ve personelin hasta, temaslı veya risk durumları Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasındaki veri entegrasyonu ile izlenecek ve okullara gerekli bildirim yapılacak.

AŞISIZLARDAN PCR TESTİ İSTENECEK

Aşı olmayan öğretmen ve okul çalışanlarından haftada iki kez PCR testi istenecek. Okullarda maske kullanımı zorunlu olacak. Maskeler Milli Eğitim Bakanlığı’ndan temin edilecek.

OKULLARDA TÜM TEDBİRLER ALINDI

Okullara ziyaretçi kabul edilmeyecek. Okul bahçesi de dâhil olmak üzere girişlerine izin verilmeyecek. Ziyaretçilerin okul içine alınması gerektiğinde ise HES kodu kontrolü yapılacak. Okullarda, doğal havalandırma sağlanacak. Tenefüslerde sınıflar en az 10 dakika süreyle havalandırılacak. Okullarda sosyal mesafe korunacak. Teneffüs saatleri kalabalık oluşmaması için fiziksel kapasiteye göre ayarlanacak. Ders süreleri öğrenci sayısı da dikkate alınarak 40 dakikayı aşmayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...