Tgrt Haber
06 Ekim 2021 10:42

Fahiş fiyatlara bir darbe daha! Zincir marketler artık kozmetik ve kırtasiye ürünleri satamayacak

Zincir marketlerdeki fahiş fiyatlara ilişkin alınacak önlemlere bir yenisi daha eklendi. Bin yeni market projesinin ardından AK Parti bu kez de perakende düzenlemesi ile zincir marketlerde kozmetik ve kırtasiye malzemeleri satışının yasaklanacağını duyurdu. Yeni açılacak marketlerin ise otoyol kenarında yer alacağı ifade edildi.

Fahiş fiyatlara bir darbe daha! Zincir marketler artık kozmetik ve kırtasiye ürünleri satamayacak
zincir market,fahiş fiyat,kırtasiye,kozmetik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 zincir marketteki fahiş fiyatlara  ilişkin önlem alınacağı ve bin yeni market açılacağı bilgisini vermesinin ardından AK Parti komisyonu da harekete geçti. Perakende düznelemesi ile e-ticaret üzerinden para kazananlara vergi muafiyetinin yanı sıra süpermarket ombudsmanlığı, pazar gücünü kötüye kullanmanın engellenmesi gibi önlemler de gündeme geldi. Bununla birlikte söz konusu bin yeni marketin otoyol kenarlarına açılacağı iddia edildi. Zincir marketlerde ise kozmetik ürünlerin satılmasına ilişkin yasak, yine önlemler arasında yer alıyor. 

Perakende düzenlemesinin 4 farklı ayağı olacağını aktaran Sabah'ın haberine göre, e-ticaret, zincir market, küçük esnaf ve vatandaşa ucuz ürün ulaştırmanın hedeflendiği projede, bin yeni zincir marketin de birçok Avrupa ülkesi ve ABD'de olduğu gibi otoyol kenarlarında yer alacağı belirtildi. AK Partili yetkililer, mahalle aralarında bulunan mevcut marketlerin durumlarının da korunacağını söyledi.

Fahiş fiyatlara bir darbe daha! Zincir marketler artık kozmetik ve kırtasiye ürünleri satamayacak

KOZMETİK VE KIRTASİYE ÜRÜNLERİNE SATIŞ YASAĞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatif marketinden geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği alışverişin ardından bu marketlerin sayısında artış olacağını müjdeledi. Bu haberin ardından TBMM'ye gelen Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, AK Parti grup yöneticileri ile görüşerek fikir alışverişinde bulundu. 

Bir yandan tarım kooperatiflerinin market sayısı artırılırken diğer yandan perakende düzenlemesi ile vatandaşın ucuz ürüne ulaşmasının hedeflendiği düzenlemede, bin 500 metrekareden küçük alanda hizmet veren zincir marketlerde kozmetik ve kırtasiye gibi ürünlerinin satışının yasaklanması tartışılıyor.

Fahiş fiyatlara bir darbe daha! Zincir marketler artık kozmetik ve kırtasiye ürünleri satamayacak

 

SÜPERMARKET OMBUDSMANLIĞI DEVREYE GİRECEK

Çalışma kapsamında, Süpermarket Ombudsmanlığı sisteminin de değerlendirildiği belirtilirken bu sistemle büyük zincir marketlerin pazar güçlerini tedarikçilere karşı kötüye kullanmalarını ve serbest piyasa sistemine aykırı şekilde haksız kazanç elde etmelerini önüne geçilecek. Düzenleme ile perakendeciler ve tedarikçiler tedarik sözleşmeleri yapacak. Pazarlama maliyetleri ve raftan çıkarma işleri mevzuata uygun hale getirilecek. Mevzuat ihlali durumunda süpermarket ombudsmanı devreye girecek. Soruşturma ve ceza süreçlerini yönetecek.

Fahiş fiyatlara bir darbe daha! Zincir marketler artık kozmetik ve kırtasiye ürünleri satamayacak

PTTAVM.COM'DAN KOOPERATİF HAMLESİ

Erdoğan'ın Tarım Kredi Kooperatifleri'nin market sayılarının artırılacağını açıklamasının ardından yerli ve milli e-ticaret platformu PttAVM.com da harekete geçti. Halihazırda Tarım Kredi Kooperatifleri'nin ürünlerini online ortamda satan PTT iştirak şirketi PttAVM.com bu dönemde bünyesindeki kooperatif ürün yelpazesini genişletecek.

PttAVM.com Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Halihazırda Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) ve Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'nün (TAGEM) ürünlerini vatandaşlarımıza uygun fiyatlarla ulaştırıyoruz. Yeni dönemde ürün yelpazemizi genişleterek vatandaşa daha fazla ürünü buluşturmayı hedefliyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...