Tgrt Haber
27 Nisan 2022 15:28 - Güncelleme : 27 Nisan 2022 15:39

Kadir Gecesi'nde istek ve duaların kabulu için anahtar: Hacet namazı nasıl kılınır?

Bin aydan hayırlı Kadir Gecesi’nde Allah’tan rızık, bereket, sağlık ve huzur isteyen Müslümanlar ‘’Hacet namazı nasıl kılınır? Hacet namazı ne için kılınır?’’ sorularının cevabını arıyor. İşte duaların ve tövbelerin kabulü için Allah'ın huzura gitmek isteyenlerin kıldığı hacet namazı hakkında bilmeniz gerekenler...

Kadir Gecesi'nde Müslümanlar ahirete veya dünyaya ait bir dileğin gerçekleşmesi için Hacet namazı kılabilir.
Kadir Gecesi'nde Müslümanlar ahirete veya dünyaya ait bir dileğin gerçekleşmesi için Hacet namazı kılabilir.

Dünyaya ve ahirete dair dileğini Allah’tan bin aydan hayırlı gecede isteyecek olan Müslümanlar Allah rızası için Hacet namazı kılmak istiyor. Peki hacet namazı nasıl kılınır? 2 rekat Hacet namazı kılınır mı?

HACET NAMAZI NASIL KILINIR?

Kadir Gecesi vesilesiyle Hacet namazı kılmak isteyenler ''Hacet namazı nasıl kılınır?'' sorusunun cevabına odaklandı. Hacet namazı iki, dört veya on iki rekât olacak şekilde kılınır. Birinci rekâtta Fatiha ve üç Âyet-el kürsi okunur, diğer rekâtlarda Fatiha’yla birer kere İhlâs ve Muavvizeteyn [iki kul e’ûzü] okunur. Ayrıca her rekâtta Fatiha, Âyet-el-kürsi ve İhlâs okunarak da Hacet namazı kılınabilir.

Hacet namazı aynı zamanda yatsı namazını kılıp vitri kılmadan önce, dört rekât şeklinde de kılınabilir. Birinci rekâtta bir Fatiha, üç Âyet-el-kürsi okunur. İkinci rekâtta Fatiha’dan sonra üç İhlâs ve Muavvizeteyn [yani iki kul e’ûzü] okunur. Üçüncü rekâtta ilk rekâtta okunanlar okunur. Dördüncü rekâtta ise ikinci rekâtta okunanlar okunur. Namazdan sonra kişi Allah’tan dileğini dileyebilir.

Kadir Gecesi'nde istek ve duaların kabulu için anahtar: Hacet namazı nasıl kılınır?

HACET NAMAZI NEDİR?

Peygamber Efendimiz hacet namazı ile ilgili olarak ''Kişi, ihtiyacı olan bir şeyi Allah’tan veya bir insandan isteyeceği zaman önce güzelce abdest alsın, sonra iki rekât namaz kılsın. Sonra Allah’ı anıp Resûlullah’a salavat getirsin ve şöyle desin: Lâ ilâhe illâllah-ül-halîm-ül-kerîm. Sübhânallahi Rabb-il-arş-il-azîm. Elhamdü lillâhi Rabbil âlemin. Es’elüke mûcibâti rahmetike ve azâimi mağfiretike vel ganîmete min külli birrin vesselâmete min külli ismin lâ teda’ lî zenben illâ gafertehü velâ hemmen illâ ferrectehü velâ hâceten hiye leke rıdan illâ kadaytehâ yâ erhâmerrâhimîn.''

Kadir Gecesi’nde Hacet namazı kılan kimse ''Hilim ve kerem sahibi Allah’tan başka ilah yoktur. Ulu arşın Rabbi Allah’ı noksan sıfatlardan tenzih ederim. Her türlü övgü âlemlerin Rabbi Allah’a mahsustur. Ey merhametlilerin en merhametlisi olan Allahım! Rahmetine vesile olacak amelleri, mağfiretini kazandıracak sebepleri, her çeşit iyiliği elde etmeyi ve her türlü günahtan kurtulmayı senden niyaz ediyorum. Affetmediğin hiçbir günâhımı, kaldırmadığın hiçbir sıkıntımı bırakma! Rızâna uygun olan her türlü dileğimi kabul buyur!'' duasını edebilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...