Tgrt Haber
21 Nisan 2022 14:03 - Güncelleme : 21 Nisan 2022 15:31

Hırka-i Şerif, 22 Nisan'da ziyarete açılıyor

İki yılı aşkın süredir ziyarete kapalı olan Hırka-i Şerif açılıyor. Ziyaretin ilk günü 22 Nisan Cuma…

Hz. Muhammed'in vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye bırakılan ve İstanbul Fatih'teki Hırka-i Şerif Camii'nde muhafaza edilen Hırka-i Şerif, 2 yıl aradan sonra ilk kez açılıyor. Ramazan ayının başında Hırka-i Şerif Vakfı tarafından bu sene de ziyarete kapalı olacağı açıklanmıştı ancak vaka sayılarındaki düşüş bu kararı değiştirdi. Veysel Karani'nin 59’uncu kuşaktan torunu, Vakıf Başkanı Barış Samir, İstanbul Valiliği'nin desteğiyle Hırka-i Şerif'i 22 Nisan'da ziyarete açacaklarını belirtti. Hırka-i Şerif, sabah 10.00'da ziyarete açılıp akşam 18.00'da ziyarete kapanacak.  TGRT Haber Muhabiri Hanifi Bayar, İstanbul Fatih'teki Hırka-i Şerif Camii'ne giderek son hazırlıkları anlattı.

1.500 YILLIK EMANET

İslam dünyasında önemli bir yeri olan bu kutsal emanet, İstanbul‘daki Fatih Hırka-i Şerif Camii’nde sergileniyor. Geleneksel olarak Ramazan’ın ilk Cuma gününden itibaren halka açılan bu değerli mirası ziyaret etmek, Ramazan ayının olmazsa olmazları arasında yer alıyor.  1500 yıllık bu kutsal emanet, bugün Karani’nin torunları tarafından korunmaktadır.

MASKE İLE GİRİLECEK

Hırka-i Şerif’in hem zarar görmemesi hem de salgın nedeniyle çeşitli önlemler alındı. Öncelikle mekana maske ile girilecek ve sosyal mesafe korunacak. Öte yandan mekanın temizlik çalışmaları da tamamlandı. Çam mekan içinde korunan Hırka-i Şerif, 24 saat boyunca takip ediliyor ve aynı oda sıcaklığında korunuyor. Son hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Hırka-i Şerif Vakfı Genel Müdürü Sümeyra Güldal, "2 senedir bildiğiniz gibi koronadan dolayı kapalıydık. Burası oldukça yoğun oluyor. Tedbirler hususunda Valiliğimiz ve Belediyemizin destekleriyle birlikte dışarıdan itibaren sıra hususunda tedbirlerimizi aldık. İnsanların sıraya girdiği noktaları daralttık. Arada mesafeler olacak. Ziyaretçilerimizden bunu rica ediyoruz. Ayrıca maske konusuna da dikkat etmelerini istiyoruz. Sıra seyrek olunca akışta sirkülasyon da sağlıklı ve hızlı bir şekilde ilerleyebilecek. Hiçbir ziyaretçimiz sırada çok fazla beklemeyecek. Bu tamamen vatandaşlarımızın özverilerine bağlı. Her zaman olduğu gibi güvenlik tedbirlerimiz alındı. Temizliğimiz her şeyimiz yapıldı, yarına hazırız” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...