Tgrt Haber
29 Nisan 2022 11:26 - Güncelleme : 29 Nisan 2022 12:08

Ramazan'ın son Cuma'sı okunacak dua nedir? İşte Ramazan ayı son Cuma günü bereket (cüzdan) duası

Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken kalan günlerde hangi ibadetlerin ve duaların edilmesi gerektiği araştırılıyor. Ramazan ayının son Cuma’sı yani bugün 29 Nisan’a denk geliyor. Ramazan’ın son Cuma günü yapılacak bereket duasının ne olduğu ise merak ediliyor. Ramazan'ın son cuması okunacak dua nedir? İşte Ramazan ayı son Cuma günü bereket (cüzdan) duası…

Ramazan'ın son Cuma'sı okunacak dua nedir? İşte Ramazan ayı son Cuma günü bereket (cüzdan) duası

Ramazan ayının son günlerine yaklaşmışken yapılması gereken ibadetler Müslümanlar tarafından merak ediliyor. Bayrama ulaşmanın sevincini yaşayacak olan Müslümanlar Ramazan ayının son Cuma gününde yapılacak bereket duasının ne olduğunu merak ediyor. Peki Ramazan'ın son cuması okunacak dua nedir? İşte Bereket duası için Araf Suresi 10. ayeti ve Sad Suresi 54. Ayeti Türkçe ve Arapça okunuşu ve meali..

RAMAZAN'IN SON CUMASI OKUNACAK DUA (CÜZDAN DUASI)

Ramazan ayının son Cuma'sı okunacak bu duanın faydası ve tesirinin oldukça büyük olduğu belirtiliyor. Bu dua sadece Ramazan ayının son Cuma'sı sala ile ezan arası yapılmaktadır.

Ramazanın son Cuma günü sela okunduktan sonra; Araf Suresi 10.ayeti ve Sad Suresi 54. ayetleri birlikte Arapça olarak yazılır ve  her zaman kullanmış olduğunuz cüzdanın içine para konulan yere konulur. Hazırlanan bu dua yazılı kağıt cüzdandan bir daha ki seneye kadar hiç çıkartılmaz. Senesi dolunca da aynı zamanda değiştirilir, yani yenisi yazılır ve eskisi suya atılır.

Ramazan'ın son Cuma'sı okunacak dua nedir? İşte Ramazan ayı son Cuma günü bereket (cüzdan) duası

A'râf süresi 10 ncu Ayet-i Kerim yazılacak ve okunacak Âyet-i Kerim: "Ve lekad mekkennâkum fîl ardı ve cealnâ lekum fîhâ maâyiş (maâyişe), kalîlen mâ teşkurûn(teşkurûne)."

Meali:Doğrusu biz sizi yeryüzüne yerleştirdik ve orada size geçim vasıtaları verdik. Ne kadar da az şükrediyorsunuz!

Uygulamanın aslı Araf suresinin 10.ayetidir ancak bazı yerlerde Sad suresinin 54.ayetinin de eklenmesinin faydalı olduğu söylenmiştir.

Ramazan ayının son cuma günü selâ ile ezan arasında Araf Sûresi'nin 10. âyeti ile Sâd Sûresi'nin 54. âyetinin birlikte yazılıp, cüzdan içine konulursa hiç çıkartmamak kaydıyla para sıkıntısı çekilmeyeceği söyleniyor. Ancak böyle bir duânın (cüzdan duası) resmi bir kaynağı bulunmuyor.

ARAF SURESİ 10. AYETİ TÜRKÇE OKUNUŞU: Ve lekad mekkennakum fil ardı ve cealna lekum fiha maayiş', kalilen ma teşkurun.

ARAF SURESİ 10. AYET MEALİ: Doğrusu Biz, sizi yeryüzüne yerleştirdik ve orada size geçimlik verdik. Ne kadar da az şükrediyorsunuz.

Ramazan'ın son Cuma'sı okunacak dua nedir? İşte Ramazan ayı son Cuma günü bereket (cüzdan) duası

SAD SURESİ 54. AYETİ TÜRKÇE OKUNUŞU: İnne hâżâ lerizkunâ mâ lehu min nefâd(in)

SAD SURESİ 54. AYETİ MEALİ: Kuşkusuz bu, bitmek tükenmek bilmeyen nimetimizdir.

ARAF SURESİ HAKKINDA BİLGİLER

Araf suresi Mekke döneminde inmiştir. 163-170. âyetlerin Medine döneminde indiğini söyleyen âlimler de vardır. 206 âyettir. Sûre, adını 46. ve 48. âyetlerde geçen "el-A'râf " kelimesinden almıştır. "el-A'râf ", yüksek yerler, yüksek mevkiler demektir. Sûrede temel konu olarak, ilâhî vahyin doğruluğu ve vahye duyulan ihtiyaç işlenmektedir.

ARAF SURESİ KONUSU NEDİR?

Üslûp ve muhteva bakımından bir önceki sûrenin (En'âm) devamı gibi görünen A'râf sûresinde de iman meseleleri, bilhassa âhiretle ilgili hususlarla vahyin önemi, ataları körü körüne taklit etmenin yanlışlığı ve zararları, müminlerle inkârcıların âhiretteki durumlarının mukayesesi, Allah'ın mutlak hükümranlığı, rahmetinin genişliği gibi itikadî konular işlenir. Bunun yanında geçmiş peygamberlerin hayatlarından misaller verilerek onların iman uğrundaki mücadeleleri gözler önüne serilir; sırası geldikçe müşrikler uyarılır, müminlere de sabır ve sebat tavsiye edilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...