Tgrt Haber
26 Nisan 2022 11:12 - Güncelleme : 26 Nisan 2022 11:21

Son teravih ne zaman kılınacak? 1 Mayıs Pazar akşamı teravih kılınacak mı?

Ramazan ayının son günlerinde Müslümanlar ''Son teravih ne zaman kılınacak? Ramazan Bayramı ne zaman?'' sorusunun cevabını arıyor. İşte Ramazan ayına özel kılınan teravih namazı ile ilgili merak edilenler….

Ramazan ayının son haftasına girilirken Müslümanlar son teravih namazına odaklandı
Ramazan ayının son haftasına girilirken Müslümanlar son teravih namazına odaklandı

Mübarek Ramazan ayında ibadetlerini artıran Müslümanlar iftardan sonra kılınan teravih namazına odaklandı. Peki son teravih ne zaman kılınacak? Pazar günü teravih namazı kılınacak mı?

SON TERAVİH NE ZAMAN KILINACAK?

Ramazan ayının son haftasına girerken Müslümanlar Ramazana özel edilen ibadetlere odaklandı. Kadir gecesi yaklaşırken gözler kılınacak son teravih namazına odaklandı. Peki son teravih namazı ne zaman kılınacak? Ramazan ayı bu sene 1 Mayıs Pazar günü tutulacak son oruç ile tamamlanacak.

Son teravih namazı ise 30 Nisan Cumartesi akşamı kılınacak. Teravih namazı yatsı namazı arkasına kılınan bir Ramazan ibadetidir. 

Son teravih ne zaman kılınacak? 1 Mayıs Pazar akşamı teravih kılınacak mı?

KADİR GECESİ NE ZAMAN 2022?

Rahmet, mağfiret ve günahlardan arınma mevsimi olan on bir ayın sultanı Ramazan ayının kalbi olarak bilinen Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlı olarak bilinir. Kadir Gecesi 27 Nisan akşamı, teravih namazının ardından başlar ve gün ağarana kadar devam eder. Peygamber Efendimiz, “…Bu ayda öyle bir gece vardır ki bin aydan daha hayırlıdır. Bu gecenin hayrından mahrum kalan, bin ayın hayrından mahrum kalmış gibidir.” (Nesâî, Sıyâm, 5.) buyurarak Kadir Gecesi’nin önemine dikkat çekmiştir.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

11 ayın sultanı için geri sayım devam ederken ''Ramazan Bayramı 2022 ne zaman?'' sorusunun cevabı gündeme geldi. Ramazan Bayramı 2 Mayıs Pazartesi başlayacak ve 4 Mayıs Çarşamba sona erecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...