Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Aralık 2013 12:53

Kolestrol alzheimer sebebi

ABD’li bilim insanlarının yaptığı bir araştırma, kötü kolesterolün Alzheimer hastalığı ile bağlantısını ortaya çıkardı.

Kolestrol alzheimer sebebi
California Üniversitesi araştırmacıları, kolesterolün, Alzheimer hastalığında ortaya çıkan,ruhsal durum, kötü kolesterolün Alzheimer hastalığı ile bağlantı,

California Üniversitesi araştırmacıları, damarlarda daralmaya yol açan kolesterolün, Alzheimer hastalığında ortaya çıkan beyindeki bir protein ile ilişkisi olduğunu gösteriyor. Alzheimer hastalarında, amilod peptid protein kümeleri, beyin hücrelerine yapışıyor. Bu kümeler, hafıza, ruhsal durum ve davranışları etkiliyor.
Yüksek yoğunluklu lipoprotein denilen iyi kolesterolün sağlığı koruyucu işlevi var. Düşük yoğunluklu lipoprotein ya da kötü kolesterol ise damarlarda daralmaya ve kalp hastalıklarına yol açabiliyor. Bu araştırmayla, kolesterolün sadece kalp değil, beyin üzerinde de etkisi olduğu ortaya çıkarıldı.70 yaş ve üzeri 74 erkek ve kadının sağlık durumu incelenerek yapılan araştırmayı yürüten ekibin başındaki Profesör Bruce Reed, araştırmalarının, hafıza kaybı, Alzheimer şikayeti olan kişilerde kolesterol tedavisinin önemini ortaya koyduğunu belirtti. Uzmanlara göre, beyin sağlığını korumanın yolu, dengeli bir diyet, sağlıklı bir kilo, sigaradan uzak durma, düzenli egzersiz yapma ve tansiyon ile kolesterole dikkat etmekten geçiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...