Tgrt Haber
28 Ocak 2014 13:43

'İstikrarımızı bozmak isteyenler oldu'

Müezzinoğlu, ''Sratejik alanlara yönlenebilirsek Türkiye kazanacak, Sağlık sektöründe ve ilaç sanayi tıbbi cihaz teknolojisinde de Türkiye bölgede güç sahibi olacak'' dedi.

'İstikrarımızı bozmak isteyenler oldu'
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,medikal sektörü,sorunlar,

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara Sanayi Odası (ASO) tarafından düzenlenen toplantıda OSTİM ve İvedik OSB'deki medikal sektöründe üretim yapan sanayicilerle biraraya geldi ve sorunlarını dinledi.AK Parti'ye 2007 yılının Temmuz ayında yapılan seçimlerden yaklaşık 7-8 ay sonra kapatma davası açıldığını ve partinin bir oyla kapatılmaktan kurtulduğunu hatırlatan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:
''O gün AK Parti bir oyla kapatılmış olsaydı, bugün biz şehir hastanelerini konuşabilir miydik,  şunları 2023'e hedefliyoruz diyebilecek miydik? Dolayısıyla işin esası özündeki güce sahip çıkmak lazım. Biz bu gücü zedelersek, bu gücün dengesini bozarsak ki tarihi geçmişimizde bu milli iradenin gücü çok zedelendi, 60'lı, 70'li, 80'li, 90'lı yıllarda zedelendi, bu 11 yıllık süre zarfında zedelenmek istendi, bugünlerde yine zedelenmek isteniyor. Ama milletçe önce yarınlara ait güçlü hesaplar, güçlü yolculuklar yapmayı hedefliyorsak işin temelinde milli iradenin hak ve hukukuna sahip çıkmalı, onun gücünü zedelemek isteyenlere fırsat vermemeliyiz ki biz yarınlarla ilgili hedeflerimizi detaylandırabilelim, stratejilerimizi iyi yapalım''Bir yıl içinde de yaklaşık 24-25 bin yatak kapasiteli yeni şehir hastanelerinin kamu özel işbirliğiyle ihale süreçlerini tamamlamayı hedeflediklerini belirten Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:''Bu şekilde  2018 yılında biz yaklaşık 45-50 bin yatak kapasiteli yenilenmiş, nitelikli, ileri teknoloji hastane ve hastane donanımlarını tamamlamış olacağız. TOKİ ile Sağlık Bakanlığı bütçesiyle yaklaşık 4 yıl içinde yapımı devam eden 30 bin, ihale sürecinde olan 15 bin civarında yatak kapasitesi olmak üzere 40-45 bin yatağı yine bu 4 yıl içinde Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Sağlık Bakanlığı olarak yapacağız. 2018 yılı dediğimizde 90-95 bin yatak kapasitesini ki şu anda yatak kapasitemiz 120 bin, bunu 130 bine çıkarmayı hedefliyoruz. 130 bin yatak kapasitesinin 90 bini önümüzdeki 4 yıl içinde sıfırdan, yenilenmiş, ileri teknolojili hastaneler konumuna dönüşecek.''Türkiye'nin ''marka değerlerini'' meydana getirmenin önemine değinen Bakan Müezzinoğlu, ''Stratejik marka ve dünya çapında olma stratejilerini güdebilirsek, biz de 3 yıl, 5 yıl, 7 yıla varan alım garantilerini bu stratejik alanlara yönlendirebilirsek inanıyorum ki Türkiye kazanacak, milletimiz kazanacak. Biz Sağlık Bakanlığı ve hükümet olarak bu başarıları sağlamış ve cari açığına katkı sağlamış bir anlayışla daha büyük hedefleri planlayabilmiş olacağız. Sağlık sektöründe ve ilaç sanayi tıbbi cihaz teknolojisinde de Türkiye bölgede güç sahibi olmuş olacak.''Müezzinoğlu, ''Son 1,5 ayda ekonomik istikrarımızı bozmak veya milli iradeyi zedeleyerek yürüyüşümüzü bozmak isteyenler bakınız dövizde, faizlerde, borsada yine bizim bu planlarımızı zora sokacak bazı adımları atmayı başardılar. Ama bütün buna rağmen milletle beraber, milli iradenin hukukundan yana bir tavırla onun hak ve hukukuna dokundurtmayacak, halal getirmeyecek bir anlayışla inşallah bu süreçleri hep birlikte aşacağız'' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...