Tgrt Haber
18 Kasım 2015 12:03

Türk doktorlar Uganda’da şifa dağıttı

Tüm Afrika’nın Dostları Derneği (TADD) üyesi 18 kişilik sağlık ekibi, kara kıta Afrika’nın en yoksul ülkelerinden biri olan Uganda’nın Jinja bölgesinde yaşayan binlerce kişiye sağlık hizmeti verdi.

Türk doktorlar Uganda’da şifa dağıttı
afrika, Bilgehan Güntekin, Jinja, TADD, Uganda

TADD Başkanı Dr. Bilgehan Güntekin, iki genel cerrah, bir ürolog, bir KBB uzmanı, bir aile hekimi, bir diş hekimi, bir diş teknisyeni, iki sağlık personeli, dört hemşire, bir ameliyathane hemşiresi, 1 anestezi teknisyeni ile lojistik personelden oluşan 18 kişilik ekibin, 3 Kasım Salı günü İstanbul’dan yola çıktığını belirterek, “Ekibimiz ertesi gün Uganda’ya ulaştı. Hemen çalışmalara başladık ve 8 günlük süre içerisinde Uganda Müslümanları ve yerel halktan oluşan binlerce kişiye muhtelif alanlarda sağlık hizmeti verdik” diye konuştu.
Çalışmaları kapsamında; 4763 poliklinik muayenesi, 114 ameliyat, 684 USG, 378 diş muayenesi, 462 diş çekimi, 8 diş protezi, 417 sünnet gerçekleştirdiklerini ifade eden Dr. Güntekin, “Uganda’daki Müslüman kardeşlerimize destek olmak, sağlıklı hayat sürmelerine katkıda bulunmak ve şifa dağıtmak gayesi ile yola çıktık. 2015 yılında, Afrika’ya gönüllü kuruluşların gerçekleştirdiği birçok harekette biz de yer aldık. Ramazan’da yanlarındaydık. Uganda’da ve Nijer’de on binlerce insana iftar verdik, Binlerce Müslümanla Nijer’de ve Uganda’da kurbanlar kestik, gönülleri fethettik” dedi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...