Tgrt Haber
15 Eylül 2022 08:00 - Güncelleme : 16 Eylül 2022 16:07

Sonuçlara inanamayacaksınız: 3 gün boyunca bir kaşık yiyenin karnı dümdüz oluyor, yağlarından eser kalmıyor

600'den fazla tedavi edici kullanımı keşfedilen ve tıbbi alanda araştırması hala devam eden efsanevi bir bitkiden söz ediyoruz. Uzmanların bin derde deva diye tanımladıkları bu bitkinin en büyük etkisi ise yağ yakmaya yönelik. Kilo verme üzerindeki etkisinin yanı sıra kalp, tansiyon ve solunum yolu hastalıklarını tedavi edici olarak da kullanılan bitki, alternatif tıpta önemli bir yer tutuyor. Baharat olarak da kullanabileceğiniz bitkinin işte en bilinen faydaları...

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Sonuçlara inanamayacaksınız: 3 gün boyunca bir kaşık yiyenin karnı dümdüz oluyor, yağlarından eser kalmıyor
zerdeçal,sağlık,kalp,kilo

Tıbbi etkinliği kabul görmüş en  sağlıklı bitkilerden olan zerdeçal, daha çok baharat olarak tüketilse de uzmanlar, taze halinin rendelenip kaynatılmasını öneriyor. Özellikle kilo vermede çok etkili olan zerdeçalın faydaları saymakla bitmiyor. Düzenli tüketildiğinde kanserden, tansiyona kadar birçok sağlık sorununu çözüm olan zerdeçal, yaşlanmaya karşı da etkin rol oynuyor. Ayrıca zerdeçalı direk alamayanlar yemeklerini tatlandırmak amacıyla baharat gibi kullanarak faydalarından yararlanabiliyor. İşte zerdeçalın sağlık ve kilo verme üzerindeki etkileri…

ZERDEÇALLA KİLO VERİN

Zerdeçal  kilo vermek için çok önemli bir rol üstleniyor. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, zerdeçalın şeker seviyelerini stabilize ettiğini gösteriyor. Zerdeçal, karbonhidratların yağ olarak depolanmasını önleyerek kilo alımını engelliyor ve metabolizmayı da hızlandırıyor. Bu da uzun vadede kalori yakımını hızlandırıyor. Her gün bir kaşık zerdeçalı, bir bardak su, süt ya da sevdiğiniz içeceğinize karıştırarak tüketmeniz karın yağlarınızı hızlı bir şekilde yakıyor.  

Sonuçlara inanamayacaksınız: 3 gün boyunca bir kaşık yiyenin karnı dümdüz oluyor, yağlarından eser kalmıyor

YAŞLANMA KARŞITI ROL OYNUYOR

Zerdeçal, içeriğindeki zengin antioksidanlar sayesinde yaşlanmayı geciktiriyor ve hücre hasarının önüne geçiyor. Antioksidanlar, serbest radikallerin ve toksinlerin zararlı etkilerini emerek hücre hasarını önlüyor. Araştırmalar zerdeçalın vücuttaki antioksidan seviyelerini arttırdığını gösteriyor. Bu nedenle yaşlanmayı da etkili bir şekilde önlüyor. Ayrıca hücre onarıcı etkisiyle kansere karşı da güçlü bir savunma sağlıyor.

DEPRESYONLA SAVAŞIYOR

Zerdeçal içeriğinde bulunan aktif bileşen kurkumin depresyon semptomlarını azaltmada son derece etkili. Bu etki, diğer şifalı bitkilerle karıştırılarak arttırılabiliyor. Baharatın bir başka ilginç özelliği de antidepresanların etkilerini arttırması. Antidepresanlar zerdeçal ile birlikte en iyi şekilde çalışıyor. Başka bir deyişle, tozun kendisi diğer depresyon ilaçlarının etkilerini arttırırken, depresif hali azaltmaya yardımcı olabiliyor.

Sonuçlara inanamayacaksınız: 3 gün boyunca bir kaşık yiyenin karnı dümdüz oluyor, yağlarından eser kalmıyor

KALBİ KORUYOR

Zerdeçal kalbiniz üzerinde de müthiş etkilere sahip. Kalp ve kan hücrelerinin işleyişi üzerinde olumlu etkisi olan maddeler içeriyor. Bir çalışmada, ameliyat olan 121 hastaya ameliyattan birkaç gün sonra 4 gram zerdeçal veriliyor. Baharatı alan grupta kalp krizi geçirme riskinde %65 azalma oluyor. Bu nedenle, kalp hastalığı riskiniz varsa diyetinize zerdeçal eklemeniz son derece önem taşıyor.

Sonuçlara inanamayacaksınız: 3 gün boyunca bir kaşık yiyenin karnı dümdüz oluyor, yağlarından eser kalmıyor

VÜCUDU DETOKSİFİYE EDER

Zerdeçalın karaciğerin temizlenmesi üzerinde oldukça iyi bir etkisi bulunuyor. Araştırmalar, fermente edilmiş zerdeçal tozunun karaciğer fonksiyonunu iyileştirdiğini gösteriyor.

ZERDEÇALLI SEBZELİ TAVUK TARİFİ

  • Yarım kilo kuşbaşı tavuk bonfile
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı toz zerdeçal
  • 1 adet havuç
  • 1 adet biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt

YAPILIŞI:

Sebzeleri küp küp doğrayın. Tavaya sıvı yağ döküp soğanı ekleyin. Soğanı biraz soteledikten sonra biber ve havuç ekleyip pişirin. Kısık ateşte karıştırarak 5 dakika pişirdikten sonra tavuğu ekleyin. Tavuğun rengi beyaza dönene kadar pişirin. Ardından zerdeçalı ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin ve son olarak sütü ekleyip tavuk sütü çekene kadar pişirin.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...