Tgrt Haber
01 Kasım 2021 20:15

1 Kasım koronavirüs tablosu: Vaka ve vefat sayısı arttı

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 1 Kasım koronavirüs tablosuna göre; 28 bin 678 yeni vaka tespit edilirken, 217 kişi hayatını kaybetti. Vaka ve vefat sayısında düne göre artış yaşandı. Aşılardan beklenen sonucun alınıp alınmadığı hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Aşıyla sağlanan önemli bir sonuç var. Artık hızlı tırmanışlar ve pikler görmüyoruz. Dramatik seyir yerine kontrolü kolay bir seyir var" dedi.

1 Kasım koronavirüs tablosu: Vaka ve vefat sayısı arttı
koronavirüs,vaka

Sağlık Bakanlığı 1 Kasım 2021 tarihli koronavirüs tablosunu açıkladı. Açıklanan verilere göre vaka ve vefat sayısında büyük artış yaşanması dikkat çekti.

1 KASIM 2021 KORONAVİRÜS TABLOSU

Bakanlık tarafından açıklanan tabloya göre 28 bin 678 yeni vaka tespit edildi, 217 kişi ise hayatını kaybetti. Bir günde toplam test sayısı 356 bin 643 olurken, iyileşen sayısı 29 bin 296 olarak açıklandı.

Aşılama verilerinin de paylaşıldığı tabloda en az 2 doz aşısını olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre, Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 78,55 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 89,31 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 116 milyon 486 bin 234’e yükseldi. Ordu yüzde 82,8 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği il olurken, Şanlıurfa yüzde 53,2 ile son sırada yer aldı.

Öte yandan Elazığ'ın haritadaki rengi turuncudan sarıya geçti. Konuya ilişkin paylaşım yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Elazığ ikinci doz aşı oranında yüzde 65’in üzerine çıkarak sarı kategorisine geçti. Aşı oranı düşük tüm illerimizde yüzde 75 hedefine ulaşmalıyız. Geç kalanlar, yarın kolları sıvayalım” dedi.

1 Kasım koronavirüs tablosu: Vaka ve vefat sayısı arttı

1 Kasım 2021 tarihli koronavirüs tablosu

"ARTIK KONTROLÜ KOLAY BİR SEYİR VAR"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüsle mücadelede yürütülen aşılama çalışmalarının sonuçları hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Koca, "Kimileri aşıdan beklenen sonucun alınamadığı kanısında. İkinci doz aşı oranı yüzde 75’i geçtiği halde vaka sayıları 30 bini aşabiliyor. Oysa aşıyla sağlanan önemli bir sonuç var. Artık hızlı tırmanışlar ve pikler görmüyoruz. Dramatik seyir yerine stabil, kontrolü kolay bir seyir var" ifadelerini kullandı.

30 EKİM 2021 KORONAVİRÜS TABLOSU

Sağlık Bakanlığı tarafından dün açıklanan verilere göre; 23 bin 948 yeni vaka tespit edilmiş, 201 kişi ise hayatını kaybetmişti.

1 Kasım koronavirüs tablosu: Vaka ve vefat sayısı arttı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...