Tgrt Haber
12 Ekim 2021 16:34

1 milyon Korona genomu sıralandı! Ölümcül varyantlar kapıda

İngiltere’de yapılan bir araştırma ürkütücü sonuçlar ortaya koydu. Dünyada dolaşımda olan 1 milyondan fazla Covid-19’un genomu sıralandı. Mutasyona uğrama ihtimali olan genomlar, tüm genomların yüzde 25’ini oluşturuyor.

1 milyon Korona genomu sıralandı! Ölümcül varyantlar kapıda
Covid-19,genom,Delta varyantı

İngiltere, mutasyona uğrayan Covid-19’u izlemek ve mücadele etmek amacıyla dünyada 1 milyondan fazla Covid-19 örneğini (genom) sıraladı. Araştırma varyantların ve yeni türlerin izlemesine olanak tanıması açısından kritik öneme sahip. Araştırmaya göre bazı genomlar, tıpkı Delta varyantı gibi klasik Covid-19'dan daha ölümcül. Araştırmanın diğer endişe verici sonucu ise pandemiyi durdurabilecek aşıların sunduğu korumayı ortadan kaldırabilecek yeni varyantlar. 

ABD İLK, İNGİLTERE İKİNCİ SIRADA 

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) Başkanı Dr Jenny Harries, çalışmaya dair şunları söyledi: “İngiltere'nin Covid genom dizileri, dünyada görülen tüm örneklerin neredeyse dörtte birini oluşturuyor. İlk sırada ABD’nin genom dizilimleri yer alırken üçüncü sırada ise Almanya bulunuyor.”

1 milyon Korona genomu sıralandı! Ölümcül varyantlar kapıda

TEHLİKELİ VARYANTLAR ÇIKABİLİR

İngiltere Sağlık ve Sosyal Bakım Bakanı Sajid Javid, ülkenin Covid'e karşı küresel mücadelede hayati bir rol oynamaya yardımcı olduğunu söyledi. Genetik araştırma merkezi, Wellcome Sanger Enstitüsü Profesörü Mike Stratton, virüsün nasıl değiştiğine dair bilimsel çalışmaların çok önemli olduğunu belirterek “Genomik veriler, araştırmacıların yeni virüs varyantlarının tanımlamasına ve yerel salgınları daha hızlı tespit etmesine olanak tanıyor. Ayrıca yeni aşıların ve aşı güçlendiricilerin geliştirilmesi hakkında da bilgi veriyor” dedi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...