Tgrt Haber
10 Ocak 2022 19:13 - Güncelleme : 02 Şubat 2022 00:15

Son dakika! 10 Ocak koronavirüs tablosu açıklandı: Vaka sayısında yükseliş

Son dakika: Sağlık Bakanlığınca 10 Ocak Kovid-19 verileri paylaşıldı. 10 Ocak 2022 koronavirüs tablosundaki verilere göre, 65 bin 236 vaka tespit edilirken 141 kişi ise hayatını kaybetti. Düne göre vaka sayısında yükseliş meydana gelirken vefat sayısı ise düştü. Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile maske ve sosyal mesafeye dikkat çekti.

Son dakika! 10 Ocak koronavirüs tablosu açıklandı: Vaka sayısında yükseliş
koronavirüs,sağlık bakanlığı

Son dakika: Sağlık Bakanlığınca 10 Ocak Kovid-19 verileri paylaşıldı. 10 Ocak 2022 koronavirüs tablosundaki verilere göre, 65 bin 236 vaka tespit edilirken 141 kişi ise hayatını kaybetti.  Düne göre vaka sayısında yükseliş meydana gelirken vefat sayısı ise düştü.

AŞILAMADA SON DURUM

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 83,67 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 92,04 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 136 milyon 898 bin 878’e yükseldi. Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 88,1 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Bartın takip etti. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 60,5 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

BAKAN KOCA'DAN MASKE UYARISI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda,
“Omicron varyantının hızlı bulaştığını belirtmiştik. Bu özellik, kişisel tedbirlerin önemini artırdı. Maske, ağzı ve burnu kapatacak şekilde takılmalı; sosyal mesafeye daha çok dikkat edilmelidir. Teste bile ihtiyaç duymamak, hastalığın en hafifinden de çok daha iyi değil mi?” dedi.

10 KASIM KORONAVİRÜS TABLOSU

Son dakika! 10 Ocak koronavirüs tablosu açıklandı: Vaka sayısında yükseliş

9 OCAK KORONAVİRÜS TABLOSU

Sağlık Bakanlığınca dün açıklanan verilere göre 141 kişinin koronavirüsten hayatını kaybederken, 66 bin 237 vaka olduğu açıklanmıştı.

Son dakika! 10 Ocak koronavirüs tablosu açıklandı: Vaka sayısında yükseliş

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...