Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Ekim 2021 14:12

10 yıllık araştırmadan çıktı: Depresyona birebir geliyor

ABD'de on yıldan fazla süren araştırmalarda, mantar yemenin depresyon riskini azalttığını ortaya koydu.

10 yıllık araştırmadan çıktı: Depresyona birebir geliyor
mantar,,depresyon,

ABD’de bulunan Penn State Tıp Fakültesi’nde yapılan yeni bir araştırmada mantar yemenin depresyon riskini azalttığı ortaya çıktı.

24 BİNDEN FAZLA YETİŞKİN İNCELENDİ

Yapılan araştırmalarda 24 binden fazla yetişkin incelendi. On yıldan fazla süren araştırmalarda, mantar yemeyen gönüllülerin depresyona girme olasılığının daha fazla olduğu saptandı.

Araştırma ekibinde yer alan Dr Joshua Muscat, “Araştırma bize, mantarın bilinmeyen yararlarını gösterdi.” dedi. Araştırma, mantarların ürettiği bir anti-inflamatuar amino asidin bu etkinin arkasında olabileceğini ortaya çıkardı.

"DEPRESYON SEMPTOMLARI AZALABİLİR"

Araştırmanın başındaki isim Dr Djibril Ba, “Mantarlar, insanlar tarafından sentezlenemeyen bir anti-inflamatuar olan amino asit ergotioninin en yüksek besin kaynağıdır. Bunun yüksek seviyelerine sahip olmak oksidatif stres riskini azaltabilir ve bu da depresyon semptomlarını azaltabilir.’ ifadelerinde bulundu.

Önceki çalışmalar, bu maddenin şizofreni, bipolar bozukluk ve depresyon geliştirme olasılığını düşürmeye yardımcı olabileceğini göstermişti. Beyaz düğme mantarlarındaki potasyumun da kaygı problemlerini azaltmaya yardımcı olduğu bilinmektedir.

Ancak araştırmacılar, hangi tür mantarların akıl hastalığını azaltmada hangisinin en iyi olduğunu belirleyemediklerini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...