Tgrt Haber
07 Ocak 2015 14:14

112 Acil'in kara kış mesaisi

Kara kışın yüzünü gösterdiği illerde Sağlık Bakanlığının kar üstünde de gidebilen ambulansları can kurtarıyor

112 Acil'in kara kış mesaisi
112 acil, 112 acil ambulans, kar yağışı, soğuk hava,

Kara kışın yüzünü gösterdiği illerde Sağlık Bakanlığının kar üstünde de gidebilen ambulansları can kurtarıyor. Kar yağışının yoğun olduğu Doğu ve Güneydoğu'daki iller başta olmak üzere Türkiye genelinde 293 kar paletli, 20 de kar küreyen ambulansı hazır bekletiliyor. AA muhabirinin Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar'dan aldığı bilgiye göre, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda güçlük çekilen yerlerde hastaların mağduriyet yaşamaması için 112 acil istasyonları alarma geçirildi. Kışın daha ağır geçtiği Doğu ve Güneydoğu'daki iller başta olmak üzere kar yağışı görülen yerlerde 4x4 kar paletli ve kar küreyen "snow track" ambulanslar hazır bekletiliyor. 4x4 kar paletli ambulanslardan Batman'da 2, Şırnak'ta 4, Ardahan, Iğdır, Kayseri ve Afyonkarahisar'da 5'er, Muş, Bitlis, Bolu ve Ağrı'da 7'şer, Ordu, Rize, Siirt, Gümüşhane, Malatya, Kahramanmaraş, Bursa ve Ankara'da 6'şar, Hakkari, Kars, Artvin ve Bingöl'de 8'er, Erzurum'da 10, Van'da 12 olmak üzere Türkiye genelinde 293 tane bulunuyor. Sağlık Bakanlığının ayrıca Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Kahramanmaraş, Muş, Rize, Siirt, Sivas, Tunceli ve Ardahan'da birer, Van ve Erzurum'da 2'şer olmak üzere toplam 20 de kar küreyen "Snow track" ambulansı göreve hazır bekletiliyor.
4 bine yakın hastanın hayatı kurtuldu
Bakanlığın 4x4 kar paletli ambulanslarıyla 2014'ün son üç ayında toplam 3 bin 843 hasta taşındı. Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde vatandaşın hizmetine sunulan 4x4 ambulanslara takılan kar paletler sayesinde enfeksiyon, zehirlenme, travma, nörolojik, kalp-damar ve yenidoğan gibi çeşitli vakalar hayata tutundu. Kaynak: AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...