Tgrt Haber
16 Temmuz 2021 18:49

Son dakika! Bakan Koca açıkladı: 18 yaş ve üstü nüfusun 3'te 1'i çift doz aşı yaptırdı

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'Toplam doz sayımız 62 milyonun üstüne çıktı' dedi. Bakan Koca, 18 yaş ve üstü nüfusun 3'te 1înin çift doz aşı yaptırdığını duyurdu.

Son dakika! Bakan Koca açıkladı: 18 yaş ve üstü nüfusun 3'te 1'i çift doz aşı yaptırdı
Son dakika,Aşılama,Koronavirüs,Kovid-19,Fahrettin Koca,Sağlık Bakanı

Türkiye'de koronavirüs ile mücadele kapsamında aşılama tüm hızıyla devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılama sayısına ilişkin Twitter hesabı üzerinden sık sık bilgilendirme yapıyor. Koca bugün yine aşılama sayısına ilişkin yeni bilgileri paylaştı.

62 MİLYON DOZUN ÜSTÜNE ÇIKTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca toplam doz sayısının 62 milyonun üstüne çıktığını açıkladı. Koca yaptığı açıklamada, "Toplam doz sayımız 62 milyonun üstüne çıktı." ifadelerine yer verdi.

AŞILAMANIN FAZLA OLDUĞU İLLER

Türkiye'de; Muğla, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, İzmir ve Bilecik aşılama oranı en yüksek olan iller arasında yer aldı. İlk dört sıradaki iller bu alanda mavi kategoride yer alırken, mavi kategoriye yakalaşan il sayısı ise arttı.

18 YAŞ VE ÜSTÜ NÜFUSUN 3'TE 1'İ ÇİFT DOZ AŞILANDI

Akaşm saatlerinde yeni bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, 18 yaş ve üstü nüfusun üçte birine yakınının çift doz aşı yaptırdığını duyurdu. Bakan Koca paylaşımında "18 yaş ve üstü nüfusun üçte birine yakını, yani 20 Milyon kişi, iki doz aşısını da yaptırmış durumda. Artık üçte birimiz çift doz aşılıyız" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...